mai 31, 2010

Tonight's special



...Boeuf Bourguignon!Again.Vorba cantecului: i just can't get enough

Muffins cu cocos

Abia acum mi-am revenit dupa examenul de pediatrie si bineinteles ca a trebuit sa gatesc ceva deosebit ca sa sarbatoresc acest lucru.Asa au aparut aceste briose pline cu cocos,ideale impreuna cu cafeaua de dimineata de la Gorjeanca (locul ideal de baut cafeaua al studentilor medicinisti ajunsi in excursie la Spitalul Fundeni).Bun.
Am amestecat 100 de ml de lapte condensat cu 150 grame de fulgi de cocos.





Apoi am adaugat jumatate de cana de faina, o treime de cana de unt topit, jumatate de lingurita de praf de copt, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, un ou si vreo 3 linguri de lapte.Le-am amestecat pana nu au mai stiut de capul lor si gata.



Am umplut hartiutele cu aceasta compozitie si le-am dat la cuptor pana ce s-au facut brun aurii deasupra.



O bunatate.Colegii mei pot sa confirme.

mai 18, 2010

Cerceii copilariei



Cat timp eu imi tocesc neuronu' invatand pentru examenul de pediatrie va las pe voi sa va delectati cu primele cirese pe anul asta.Tocmai le-am mancat si mi-am pus si o dorinta.Ghici care!

mai 16, 2010

Ce fac unii in bucatarie

Starring:Dia a.k.a. my sister, Marika si Fuzz.

video

Rasfat de duminica

Cum masa in familie este foarte importanta nu pierdem nicio ocazie de a manca impreuna si de a povesti ce am mai facut in cursul saptamanii.Azi ne-am adunat in jurul unor pizza de casa fierbinti si aromate.
Varianta 1:piept de pui fript, ardei gras si iute, ciuperci proaspete



Varianta 2:creveti,felii de rosii proaspete, sos cu usturoi si busuioc verde.



Mie mi-a placut mai mult a doua varianta dar asta nu m-a impiedicat sa mananc doua felii si din prima.O duminica frumoasa!

mai 14, 2010

Naut crocant si aromat



Reteta asta e pentru Sabina, cel mai fidel cititor al meu. Simpla si gustoasa, mai ales cu bere rece (boschetii stiu de ce).
Se ia o cutie de naut deja fiert si se spala bine bine pana apa nu mai face spuma, apoi se lasa in strecuratoare la scurs.
Intre timp pregatim mixul de condimente: 2 lingurite chimen, 1 lingurita boabe de coriandru zdrobite in mojar, jumatate de lingurita chili, jumatate de boia dulce si jumatate de scortisoara si cate un sfert de enibahar (boabe zdrobite), ghimbir si cuisoare-toate se amesteca bine.
Nautul scurs bine se mai sterge un pic cu hartie, daca e nevoie,se amesteca in el o lingura ulei de masline,putina sare si jumatate de lingurita din mixul de mai sus (ce ramane pastram in cutie inchisa etans si folosim pentru alta cutie de naut sau pentru alte legume picante la cuptor). Se aseaza boabele pe o tava in care am pus hartie pergament, astfel incat sa nu fie lipite intre ele. Dam tava la cuptor la 180 de grade celsius pentru aproximativ 40 de minute.
Cand sunt gata,crocante si aramii le servim alaturi de bere rece si de prieteni.

mai 12, 2010

Jamie&Julia

In weekend am avut chef de gatit si de incercat lucruri noi asa ca primul pas a fost sa imi aleg ce vreau sa gatesc.Pastrav!Aveam pofta de peste, il aveam deja in congelator asa ca nu mi-a mai ramas decat sa rascolesc internetul si cartile de bucate in cautarea retetei perfecte care sa puna in valoare bunatatea de carne alba si gustoasa.Iar cand Jamie met Julia rezultatul a fost unul pe masura.
Am folosit reteta lui Jamie Oliver de pastrav la gratar (sau mai bine zis reteta bunicului sau, dupa cum spune in cartea Sa gatim cu Jamie) si o reteta a Juliei Child de sos pentru peste (din Mastering the art of french cooking).Iata ce a iesit:

Am curatat si spalat pestele(bine ,bine,inclusiv de branhii),l-am sters de apa cu servetele de hartie si l-am crestat pe ambele parti.



I-am umplut burtica cu bucati de lamaie amestecata cu patrunjel verde,l-am uns cu putin ulei de masline, sarat si piperat si l-am acoperit cu coaja rasa a lamaii sacrificate.







Bun.Cat timp el a mers in cuptor-ul dat pe grill, direct pe gratarul acestuia, am facut sosul.
Doua linguri de unt se topesc in tigaie la foc mic.Se adauga 3 linguri de faina si se amesteca pana devine ca o pasta.Se adauga apoi 2 cani de apa fierbinte si putina sare si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza, apoi se pune un galbenus si doua linguri de smantana dulce.Il lasam pe foc cateva secunde sa se ingroase putin, asezonam cu sare,piper si zeama de lamaie dupa gust.Cand se mai raceste adaugam 4-6 linguri de unt si gata.Pana acum am obtinut Sauce Batarde, potrivit pentru peste, pui, conopida, brocoli, cartofi si alte legume fierte.
Daca in schimb vrem sa obtinem Sauce a la Moutarde adaugam inainte de unt si 2 linguri de mustar Dijon, din acela un pic mai iute si cu multe boabe.



Cand toate au fost gata, inclusiv piureul de mazare cu menta pe care l-am facut ca si garnitura, am mancat si ne-am bucurat de o combinatie inedita de gusturi si arome.

mai 09, 2010

Pink lemonade



Am ras un lime mic apoi l-am stors impreuna cu 2 lamai medii.Am obtinut aproximativ 250 ml de suc si am completat cu apa plata pana la un litru.Am adaugat cateva frunze de menta si vreo 5-6 capsuni zdrobite in blender, miere dupa gust si gata.O bautura numai buna pentru o zi calda de primavara, excelenta pentru vara.
P.S.-data viitoare vreau sa adaug si 50-100 de ml de lichior de lamaie de la Roma sa vad cum iese.

mai 07, 2010

Iarba verde de acasa

Acestea sunt plantele care imi fac ziua mai frumoasa si mancarea mai gustoasa.Hehe,am facut si rime.
Busuiocul l-am cumparat de la o florarie cand era mic.


La fel si maghiranul care m-a pacalit pana nu demult ca este oregano



si acest chives care are o tunsoare noua pentru ca tocmai l-am folosit la o salata.



Cresonul a crescut din semintele plantate de mine,



cimbrul inca mai creste



iar busuiocul asta mic se cam lasa asteptat.



Si menta asta mare si frumoasa(sau mai bine zis izma) e adusa de mami de acasa de la Fetesti.


Mai am si niste violete de Parma foarte frumoase dar pe ele nu le folosesc in mancare(inca :D)

mai 04, 2010

1 Mai... delicios ca asta nu exista

Asa am petrecut noi de 1 Mai:









Au fost diverse fripturici la gratar,ciuperci umplute cu unt aromat cu oregano si cascaval afumat, ardei umpluti cu branza si copti pe gratar(dupa reteta lui Pop),dovlecei si o pasta buna buna de usturoi si rosii coapte care nu apare pe nicaieri pentru ca a mancat-o Vio pe toata.
Si cireasa de pe tort(asa imi place mie sa cred),sau mai bine zis cireasa din biscuit au fost aceste fursecuri cu fulgi de ovaz, ciocolata si cirese confiate



125 g faina
30 g fulgi de ovaz
2 lingurite praf de copt
55 g zahar brun
55 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
3 linguri ulei de floarea soarelui
40 g stafide (de mentionat ca eu am facut portie dubla,una cu migdale si alta cu cirese confiate pentru ca nu imi plac stafidele)
85 g ciocolata menaj pastile sau taiata cu cutitul bucati mari
Se preincalzeste cuptorul la 190 C si se tapeteaza cu hartie o tava mare.
Intr-un bol mediu se amesteca faina,fulgii de ovaz, praful de copt si cele doua tipuri de zahar.Intr-un alt bol se bate oul cu esenta de vanilie, apoi se adauga peste prima compozitie,amestecand putin.Se adauga incet uleiul si se amesteca bine pana cand compozitia se desprinde de pe peretii vasului(eu aici am inceput sa folosesc degetele din dotare).Se incorporeaza stafidele sau ciresele taiate bucatele sau nuci sau migdale si ciocolata si se amesteca bine.Se formeaza 12- 15 mingiute din aluat care se aseaza in tava si se coc 10-12 minute pana devin aurii.
Gata.Vio,spor la treaba si la infulecat!