martie 13, 2011

Un fel de tajine marocan cu pui

Stiu ca nu-i tajine pana nu-l faci in vasul special din lut cu capac conic din acelasi material dar cred ca e nedrept sa nu avem parte de acest festin culinar daca nu detinem un astfel de vas. Am gasit reteta asta in ultimul numar al revistei Good Food si am incercat-o folosind o tigaie simpla si un vas de ceramica termorezistent iar rezultatul m-a multumit pe deplin. Poate imi voi lua vreodata si un vas special, poate chiar fac o excursie pana la mama lui acasa, you can never know. Pana atunci insa voi continua sa adaptez retetele la ustensilele si vasele pe care le am deja in bucatarie.
DSC_0295
Ingrediente:
un piept de pui mare
2 pulpe de pui
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
o bucatica de ghimbir de 4 cm
o lingurita chimion, zdrobit
o lingurita coriandru boabe, zdrobite
doua bete de scortisoara
cateva fire de sofran
un praf de chili
2 cepe mari (sau cepe mici mici sau salote daca aveti)
500 g dovleac
sare, piper
Preparare:
In uleiul de masline se rumenesc pe ambele parti pulpele si pieptul de pui care au fost in prealabil asezonate cu sare si piper. Am scos apoi pulpele pe o farfurie si in uleiul ramas am adaugat ceapa tocata mare si am lasat-o cateva minute sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor. Am adugat apoi usturoiul tocat si ghimbirul ras si 30 de secunde mai tarziu toate condimentele. Am turnat deasupra o cana de apa (nu am avut supa de pui si nici nu am vrut sa folosesc un cub), am adaugat dovleacul taiat cuburi mititele si am lasat sa dea vreo doua clocote. Am transferat apoi toate astea intr-o tava mare de ceramica, am pus deasupra pupele si pieptul de pui si am dat la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ o ora. Am mancat simplu, cu paine inmuiata in sos iar casa mea a mirosit o zi intreaga a mirodenii minunate.

Un comentariu: