Meniu
▼
aprilie 21, 2010
Caramel
Provocata de prietena mea Roze am facut azi caramel.A iesit bun, bun si dulce, asa cum ii sta bine caramelului.Pentru ca e o cantitate destul de mare si pentru ca stiu sigur ca ii va placea foarte mult, Roze o sa primeasca jumatate din cantitate(ea nu stie inca acest lucru).Reteta o voi completa maine,pentru ca acum imi e prea somn.Noapte buna.
Gata, am revenit cu reteta.Mai bine mai tarziu decat niciodata/
70 g unt
200 g zahar brun
200 ml smantana dulce
un varf de cutit sare
Untul se topeste la foc mic-mediu.Se adauga zaharul si se amesteca aproximativ 3 minute.Se adauga si smantana si amestecam cu telul.Dam focul un pic mai mare si lasam asa pana facem spuma poi dam iar mai incet si mai lasam 4 sau 5 minute.Cand e gata il turnam intr-un castronel si il lasam se se raceasca la temperatura camerei apoi il punem la frigider.Il mancam cu ce vrem noi:capsuni, cheesecake,fursecuri.
Smantana 20% este potrivita in acest caz? Si ,odata ce a fost tinut la frigider se va intari,cum il folosim apoi,il incalzim in bain-marie?
RăspundețiȘtergere