Meniu

mai 14, 2010

Naut crocant si aromat



Reteta asta e pentru Sabina, cel mai fidel cititor al meu. Simpla si gustoasa, mai ales cu bere rece (boschetii stiu de ce).
Se ia o cutie de naut deja fiert si se spala bine bine pana apa nu mai face spuma, apoi se lasa in strecuratoare la scurs.
Intre timp pregatim mixul de condimente: 2 lingurite chimen, 1 lingurita boabe de coriandru zdrobite in mojar, jumatate de lingurita chili, jumatate de boia dulce si jumatate de scortisoara si cate un sfert de enibahar (boabe zdrobite), ghimbir si cuisoare-toate se amesteca bine.
Nautul scurs bine se mai sterge un pic cu hartie, daca e nevoie,se amesteca in el o lingura ulei de masline,putina sare si jumatate de lingurita din mixul de mai sus (ce ramane pastram in cutie inchisa etans si folosim pentru alta cutie de naut sau pentru alte legume picante la cuptor). Se aseaza boabele pe o tava in care am pus hartie pergament, astfel incat sa nu fie lipite intre ele. Dam tava la cuptor la 180 de grade celsius pentru aproximativ 40 de minute.
Cand sunt gata,crocante si aramii le servim alaturi de bere rece si de prieteni.

3 comentarii:

  1. Luni baga o mana de naut in buzunaru de la halat ! * da cu o mentiune: fara CHIMEN te roooog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt nu numai cel mai fidel cititor, dar si cel mai mofturos :D :D

    si fara chili (stii doar)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca fac si eu, mi-ai dat idei :)
    de reteta cu praji de morcovi ce se mai aude? :-"

    RăspundețiȘtergere