Meniu

iunie 26, 2010

Tapioca pudding



De mult vroiam sa incerca budinca de tapioca dar nu faceam nimic in sensul asta.Cand am descoperit insa punga cu perle de tapioca la un Plafar din cartier am cumparat una si le-am incercat.
Avem nevoie de
100 g perle de tapioca
250 ml lapte de cocos
3 linguri de zahar(sau mai multe daca vreti mai dulce)
200 ml lapte
1 lingura suc de lamaie



Tapioca se pune in apa cat sa o acopere la fiert.Cand incepe sa fiarba se scurge,se clateste de excesul de amidon apoi se scurge iarasi.Se amesteca apoi cu laptele de cocos,laptele,si zaharul si se fierbe la foc mediu 10-12 minute pana cand bobitele se inmoaie si devoi complet transparente si un pic cauciucoase si alunecoase cand incercam sa le prindem intre dinti.Cand sunt gata se adauga si lingura de suc de lamaie si gata budinca.Daca rezistati o lasati sa se raceasca la temperatura camerei si apoi la frigider pentru cateva ore.Este buna si calda dar parca si mai buna rece.

Un comentariu:

  1. Vazusem de ceva vreme chestia asta pe net, da nu credeam ca se gasesc perle tapioca la noi.
    O sa incerc :)

    RăspundețiȘtergere