Asta e.Adica asta a fost.Ca au mancat din ea Roz, Cd, Pop, Mada, Dia, Sorin si cu mine.Si pana acum nu s-a plans nimeni.
Ingrediente:
125 g unt la temperatura camerei200 g zahar tos
2 oua
250 g faina alba
1 kg visine fara samburi
3 linguri malai
2 linguri esenta de vanilie
Preparare:
Pentru aluat se mixam untul cu 90 g de zahar pana se omogenizeaza apoi se adaugam un ou si se mai amestecam inca 30 de secunde.Adaugam si faina si amestecam pana se formeaza un aluat omogen si elastic pe care il invelim in folie de plastic si il dam la frigider jumatate de ora.Intre timp amestecam visinele cu malaiul, vanilia si zaharul ramas.Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 3 parti.Doua dintre ele le vom folosi pentru a intinde foaia de la baza placintei iar treimea ramasa pentru gratarul de deasupra.Eu am facut impletitura dupa modelul din filmuletul asta, apoi am uns cu un ou batut cu putina apa si am presarat zahar brun.Dam la cuptor 10 minute la 220 de grade apoi inca 30 de minute la 180 de grade.Mancam fierbinte cu inghetata de vanilie, sau rece cu un pahar de lapte, o ceasca de ceai sau ce avem la indemana.
bai poza asta de la final m-a spart. parca e un secret intemnitat:)
RăspundețiȘtergeremm... bun bunut !
RăspundețiȘtergerebai esti nebun, cantitatea este pentru un blat pentru 2 persoane, am o tava mai inalta si mai mica, ca si diametru si am facut aluatul de 2 mm, si deasupra a ajuns pentru jumatate capacul... ce sa zic. ESTI DUDA, daca faci un lucru trebuie sa-l faci cum trebuie.
RăspundețiȘtergere