ianuarie 24, 2011

Just another lazy monday

Happy monday, everyone! Not so much, huh?
Cred ca toata lumea are nevoie de un motiv foarte bun pentru a se da jos din pat si a face fata unei saptamani care isi arata coltii. How is cheesecake for a reason?Cheesecake cu afine, ca sa fiu mai "precisa".
DSC_0073
Ingrediente:
200 g biscuiti Digesta(eu numai pe astia ii folosesc la cheesecake pentru ca au aroma foarte placuta de scortisoara care se potriveste perfect cu branza dulce)
300 g branza de vaci dulce
50 g unt topit
un pahar mare de iaurt
o lingura esenta de vanilie
6-7 linguri zahar brun
un ou
o ceasca de afine
Preparare:
Maruntim bine biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Tapetam apoi cu amestecul format fundul si 2-3 centimetrii din peretii unei tavi de tort cu baza detasabila. Dam crusta la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Intre timp mixam bine toate celelalte ingrediente in afara de afine. Scoatem crusta de la cuptor, adaugam un strat de afine apoi compozitia cu branza si dam iar la cuptor pentru 35-40 de minute pana prinde deasupra o crusta si se incheaga. Ideal ar fi sa lasam prajitura sa se raceasca bine la temperatura camerei si apoi in frigider vreo ora si abia apoi sa mancam.In realitate lucrurile stau putin altfel. Pofta buna si o saptamana usoara!
c

4 comentarii:

  1. Mai am o felie in frigider pentru maine dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ...ma pregatesc sa fac maine aceasta minunatie :-)

    2 intrebari - pahar mare de iaurt inseamna cate grame?
    pot folosi fructe congelate?

    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Mara! Un pahar mare de iaurt are 400 g. Sigur ca poti folosi fructe congelate, numai sa le dezgheti inainte si sa le scurgi bine de apa. Spor la treaba si multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere