Ingrediente:
o tavita de aripioare (erau 11 bucati)6-7 catei de usturoi
2 linguri de cimbru uscat
3 linguri ulei de masline
2 linguri de miere
sucul de la un lime si de la jumatate de lamaie
2 linguri de otet de vin rosu
sare, piper.
Preparare:
Am spalat bine aripioarele, le-am indepartat varful si le-am taiat in jumatati, ca sa fie asa bite-size, mai usor de mancat. Le-am presarat cu sare de mare grunjoasa si piper proaspat macinat si le-am lasat sa stea. Am strivit cateii de usturoi cu latul cutitului (asa se curata mult mai usor), i-am curatat si i-am tocat. Am stors lamaia si limeul, am scos din dulap celelalte ingredinte si am aprins plinta.Am pus in tigaie uleiul de masline si am adaugat aripioarele. Le-am lasat 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda culoare apoi am adaugat usturoiul, cimbrul si otetul si am asteptat un pic sa scada la jumatate. Am turnat apoi zeama de lamaie si mierea, am amestecat un pic, am dat focul mai mic si am lasat sa bolboroseasca sub capac vreo 5 minute. Am luat capacul, am dat focul la maxim si le-am mai lasat pana sosul a devenit gros si lipicios iar aripioarele s-au rumenit usor.
Le-am mancat simple, cu salata verde, si abia am reusit sa mi le dezlipesc de mana si sa ii opresc si Dianei cateva. Pentru ceva atat de ieftin (tavita de aripioare costa cam 7 lei), gustul e grozav.
pe langa bucatar sef trebuie sa te faci si fotograf...
RăspundețiȘtergereNu știu ce gust au avut, dar nota 10 pentru impresia artistică! :)
RăspundețiȘtergereLavinia, abia ce am descoperit blogul tau si imi place, sigur o sa mai vin pe aici. Aripioarele arata super, si dupa ce ingrediente au sunt chiar pe gustul meu :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru vizita,Mihaela!M bucur ca iti plac retetele si te mai astept pe aici.
RăspundețiȘtergereLe-am incercat si noi aici (http://adventuresinflavorland.blogspot.com/2011/11/sticky-sweet-and-sour-chicken-wings.html) si a iesit a blast :)
RăspundețiȘtergereThanks for the recipe.