Stati linistiti, mananc o felie de Nougat glacé si pentru voi! :D
Ingrediente:
1 1/2 cana (de 250 ml ) smantana dulce pentru frisca4 albusuri
1/4 cana zahar plus o lingura
2 linguri apa
2 linguri miere
3/4 cana migdale tocate grosier
3/4 fructe uscate (eu am folosit coaja de portocala confiata pentru ca mai aveam un borcanel ramas de la Craciun)
Preparare:
Am batut frisca tare si am dat-o apoi la frigider. Apoi am batut albusurile si am adaugat lo lingura de zahar si iar le-am bautut pana am obtinut o bezea nu foarte tare. Intre timp am facut siropul, amestecand apa cu zaharul ramas si lasandu-le sa fiarba vreo 3-4 minute pana am obtinut un sirop gros, pe care daca il picuri intr-un vas cu apa se formeaza o bila. Etapa asta se numeste firm-ball stage in termeni de candy making si coincide cu temperatura de 120 de grade. Eu am avut noroc ca mi-a imprumutat CD termometrul lui digital si am avut cu ce sa masor. Consistenta e un pic mai mare decat cea a mierii de albine. Asa, apropo de miere, cand am ajuns in faza asta adaugam si cele doua linguri de miere si mai lasam cateva secunde pe foc sa se omogenizeze si sa inceapa sa fiarba. Cu mixerul pornit, amestecand in albusuri, adaugam in fir subtire siropul si continuam sa batem pana se raceste (ne dam seama de asta atingand fundul vasului). Adaugam apoi migdalele si fructele confiate iar la sfarsit inglobam frisca si cat mai mult aer. Punem la congelator intr-un vas tapetat cu folie de plastic (asa ne va fi mult mai usor sa o scoatem ca sa o taiem) si lasam pana se intareste.Obtinem un desert fin si delicat, exact ca cei doi sarbatoriti de azi! :P
Reteta este peluata de aici.
Foarte, foarte bun, banuiesc:), n-am facut/mancat pana acuma. Il tin minte oricum, il trec pe lista cu "de facut".
RăspundețiȘtergereE intr-adevar foarte bun! Eu am mancat prin vreo doua locuri si mi-a placut foarte mult si tocmai de aceea l-am si incercat acasa.
RăspundețiȘtergere:)) multumim multumim!!! esti tu prea dragutza! :* madi & pop
RăspundețiȘtergereArata excelent! maine voi face si eu...de unde cumperi smantana dulce? merci
RăspundețiȘtergereSmantana dulce am cumparat de la Cora sau de la Mega Image. Este de la LaDorna, la cutie de carton de 1l sau de 200 ml si scrie pe ea smantana pentru frisca.
RăspundețiȘtergereDupä Regulile care le cunosc eu , se zice la asa ceva Parfait..
RăspundețiȘtergeresieuegätesc
Siropul de zahar se toarna fierbinte peste albusuri? Musai trebuie sa fac .In Franta se vindeau felii din astea de nuga cu bucati de portocala confiata , da'nu mi-am luat, erau foarte scumpe.
RăspundețiȘtergereDa, siropul se toarna fierbinte, in timp ce batem albusurile cu mixerul si continuam sa batem pana se raceste amestecul. Nu stiu daca este acelasi lucru cu ce ai vazut tu in Franta dar este foarte buna.
RăspundețiȘtergereDar cum? Nuga nu-i acelasi lucru? A, da, aia din Franta vazuta de Mihaela difera de ce ai facut tu. A ta se mananca cu lingura.
RăspundețiȘtergere