2 2 portii, timp preparare 15 minute, foarte usor
Ingrediente:
1 pachet de somon marinat sau afumat (cred ca are cam 150 de grame)2 avocado
sucul de la jumatate de lamaie
o mana de marar
3 cepe verzi
un praf de wasabi(puteti folosi si wasabi pasta sau chiar hrean)
Pentru vinegreta:
4 linguri ulei de masline
4 linguri otet de vin alb
2 linguri mustar
o lingura miere
sare si piper dupa gust
Preparare:
Avocado se taie in doua pe lung si se rasucesc cela doua jumatati in sens opus astfel incat sa se desprinda una de cealalta.Scoatem apoi samburele, taiem inca o data in sferturi si curatam de coaja. Taiem cubulete si stropim imediat cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze.Adaugam wasabi (atentie la cantitate, gustati ca sa ajungeti la iuteala potrivita pentru voi) si ceapa tocata marunt si amestecam bine.
Somonul se toaca si el marunt si se amesteca cu mararul.
Pentru vinegreta pur si simplu punem toate ingredientele intr-un borcan cu capac cu filet, inchidem capacul si agitam bine pana toate ingredientele se combina intr-un sos omogen.
Amestecam apoi somonul cu avocado sau le asezam in straturi, stropim cu sosul si savuram. Eu am mancat cu felii de paine prajita.
Pofta buna si o duminica placuta!
Bună idee. Că tot trebuie să folosesc şi eu avocadoul. Sau poate îl fac pane.
RăspundețiȘtergereAvocado pane?Hmm, interesting!Daca iese bun sa imi zici si mie.
RăspundețiȘtergereArata fantastic!O sa-mi placa în mod sigur,pentru ca ador somonul si avocado!Multumesc pentru idee!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Maya! Si mie imi place foarte mult somonul si de-a lungul timpului am incercat foarte multe retete de la tine, am vazut ca ai o colectie intreaga.
RăspundețiȘtergere