Buna seara si bine v-am gasit! Va prezentam in aceasta seara cele mai urate poze (ca fotografii nu indraznesc sa le spun) facute vreodata unui fel de mancare. In speranta ca usurinta cu care se prepara si gustul delicios al acestei cine va vor face sa mai dati o sansa blogului de fata, i give you somon cu fasole verde AOP(adica pe romaneste aglio, olio e peperoncino... ma scuzati, usturoi, ulei si ardei iute).
Am condimentat cu sare si piper trei fileuri de somon(atatea erau in punga congelata pe care o luasem mai de mult de la Kaufland), le-am dat prin seminte de susan (Cookie's tip) si le-am prajit pe ambele parti in ulei de masline.
Intre timp am aburit doua maini de fasole verde pana s-au inmuiat oleaca dar nu de tot apoi le-am tras la tigaie in doua-trei linguri de ulei de masline si amestecul mai sus mentionat. Daca nu sunteti smecheri si lenesi ca mine si nu aveti amestec uscat de usturoi, patrunjel si peperoncino adus de Dia de la Venetia cred ca puteti sa va faceti timp sa curatati si tocati cativa catei de usturoi, un ardei iute si o mana de patrunjel. La sfarsit stoarceti desupra sucul de la jumatate de lamaie si gata.
Va spun, garnitura asta e geniala! Merge foarte bine cu orice fel de peste ba chiar si cu pui la gratar.
Nu m-am obosit sa scriu cantitati pentru ca totul se face din ochi si in functie de numarul de persoane flamande.
In asteptarea unor zile mai lungi si mai insorite (ca de blitz TTL nu poate fi vorba prea curand) va uram pofta buna si va mai asteptam pe la noi. :D
Lucrurile se leaga, AOP, reloaded
RăspundețiȘtergere:D
uuu, fasole verde AOP... i'm intrigued!:D tre' sa incerc neaparat asta odata, daca mi-o da voie obsesia mea pentru paste AOP.
RăspundețiȘtergereCookie eu zic sa le incerci TOCMAI pentru ca iti plac pastele AOP.
RăspundețiȘtergere