Meniu

aprilie 28, 2011

Chicken Piccata

Din noua serie de retete usoare si rapide va prezint azi aceasta minunatie cu piept de pui, care este pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Sorin a zis ca e probabil una dintre cele mai bune chestii pe care le-am gatit vreodata iar eu m-am bucurat si suparat in acelasi timp. Motivul bucuriei cred ca e evident, supararea vine insa din faptul ca am facut multe chestii complicate de-a lungul timpului care nu i-au placut asa de mult. Cel putin acum imi e clar: retetele simple cu ingrediente mediteraneene au cel mai mare succes in ceea ce il priveste.

Ingrediente:
2 piepti de pui
2-3 linguri faina
2-3 linguri pesmet
3 linguri ulei (eu am folosit de struguri)
sucul de la o lamaie
o ceasca de vin alb
3 linguri de capere
25 g de unt
sare, piper
Preparare:
Am portionat pieptul de pui in bucati de grosime omogena, astfel incat sa se prajeasca uniform. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am tavalit prin faina amestecata cu pesmet. Le-am prajit apoi la foc moderat pana cand s-au rumenit. Le-am scos pe o farfurie si le-am lasat sa se odihneasca iar in tigaie am adaugat sucul de lamaie, vinul si caperele si am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat alcoolul si volumul lichidului s-a redus la jumatate. Am adaugat apoi cubuletul de unt si am lasat sa se topeasca apoi am amestecat un pic cu o lingura.
Am mancat pieptul de pui cu sosul deasupra si cu o mana de spaghete simple, stopite cu un pic de ulei de masline. Delicios!

Un comentariu: