iunie 06, 2011

Cherry crumble

Initial am vrut sa fac reteta asta cu cirese dar le-am mancat pe toate pana sa incalzesc cuptorul asa ca am recurs la varianta de rezerva cu visine de la congelator. Nu stiu cum ar fi fost cu cirese dar stiu ca asa ne-a placut foarte tare si ca ne-am fript pe limba de nerabdare.

 Ingrediente pentru doua portii
1 cana de visine fara samburi
2 lingurite de amidon
1 lingurita extract de vanilie
5 linguri zahar brun
1/2 cana faina
1/4 cana fulgi de ovaz
3 linguri de unt topit
Preparare:
Amestecam visinele cu 2 linguri de zahr brun, amidonul si vanilia si le asezam in doua forme mici termorezistente. Intr-un castron amestecam cu degetele restul de zahar, faina, fulgii de ovaz si untul topit pana obtinem o compozitie faramicioasa. Asezam firimiturile deasupra visinelor si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana devin aurii.
 Lasam un pic sa se raceasca apoi devoram fara mila. O cupa de inghetata de vanilie alaturi este binevenita.

16 comentarii:

  1. Cu inghetata aluturi sau nu... merge struna ! minunata prezentare ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bcur ca iti place Antonina! Pupici back!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoase fotografiile....si ati devorat si fara noi :((... crunt crunt pentru mintea si stomacul meu ...
    nu-s fan al dulciurilor ... dar m-ai dat pe spate! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea ma bucur ca ti-am facut pofta si ma bucur si mai mult ca iti plac fotografiile. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lavinia ce crezi c-am facut eu aseara??? mi-ai "deranjat" teribil poftele.. asa c-am executat un crumble.. si l-am papat cu gandul la tine.. in curand te citez ca impricinat !! :)) pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  6. Super bun, am vazut si la Antonina pofta executata :) si urmez eu maine dimineata :))

    RăspundețiȘtergere
  7. m-ati zapacit! in seara asta cred ca fac una cu capsune, ca nu se mai poate :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Si cum ai desamburit tu toate visinile acelea? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anto, Alina, Zaz- sa curga poftele!:P
    @Bogdan- nu vrei sa stii cat m-am chinuit! Eu ma asteptam ca visinele alea sa fie si ele congelate fara samburi, cand ce sa vezi. Am stropit toata bucataria si dupa ce cu chiu cu vai am umplut cele doua forme m-am oprit si pe restul le-am mancat pur si simplu. Ce atata crumble!:P

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.amazon.de/dp/B001CJOF9A/ref=asc_df_B001CJOF9A3149864?smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=preisroboterd-21&linkCode=asn&creative=22494&creativeASIN=B001CJOF9A

    RăspundețiȘtergere
  11. Da o stiu. Au si la noi la Kitchen shop ceva asemanator. Treaba e ca nici n-am bani sa dau pe asa ceva nici spatiu s-o depozitez. Pana una alta raman la varianta clasica cu mana sau cu acul de siguranta.:P

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu merita sa dai banii pe asa ceva. Exista o chestie metalica ce scoate samburii din visine si cirese, are mama acasa. Si banuiesc ca se gaseste prin Carrefour sau Cora la 10-20 lei.

    RăspundețiȘtergere