Ingrediente:
3 cups faina1/3 cup zahar
2 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
3/4 cup unt taiat cuburi
1 cup lapte batut
1 cup mure
un praf de sare
Preparare:
Am pastrat unitatile de masura in cups pentru ca transformate in grame ar fi fost si mai greu de masurat. Daca nu aveti o cana gradata un cups pur si simplu folositi o cana mare de ceai (250ml) si incercati sa respectati proportiile.
Amestecam bine prafurile intr-un castron incapator apoi adaugam untul, laptele batul si murele si framantam bine cu mainile pana obtinem un aluat cat de cat omogen. Ii dam o forma rotunda apoi il presam bine pe o tava pana ajunge le o grosime de 2-3 cm. Il taiem in 8-9 felii si il dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.
Despartim feliile si le savuram calde, cel mai bine cu un ceai verde alaturi.
Perfect for a five o'clock tea!
Interesanta reteta si arata tare bine din ce imi pot da seama, consistenta trebuie sa fie sfaramicioasa, nu?
RăspundețiȘtergereAsa este, aluatul este sfaramicios si foarte fraged. Poti sa pui un pi mai mult zahar daca iti plac prajiturilemai dulci pentru ca astia sunt cam "dietetici"
RăspundețiȘtergerehmmm... ce bine arata!! si casuta aia pentru ceai e fenomenala ;))
RăspundețiȘtergereImi plac tare mult scones cu fructe. Am incercat pana acum cu mere si zmeura. Cred ca e momentul sa "experimentez" si cu mure. Yummi!
RăspundețiȘtergereTrebuie să fac şi eu scones, am dat mereu peste cel mai savuroase poze, ca şi aici! But I'm thinking chocolate scones. :D
RăspundețiȘtergereminunat! voi face si eu curand :D
RăspundețiȘtergere