octombrie 11, 2011

Pate de avocado si ton

Dupa o saptamana intreaga cu paine prajita cu unt si dulceata de zmeura la micul dejun (nu ma plang, zmeura e preferata mea) azi parca simteam nevoia de ceva nou. Am rascolit prin frigider si am gasit un avocado, lamaie si o conserva de ton in suc propriu. In mod normal as mai fi adaugat si porumb sau masline si as fi facut o salata dar azi m-am gandit la altceva: un pate fin si delicios.
Ingrediente:
1 avocado bine copt
jumatate de conserva ton in suc propriu (70 g)
sare
piper
un strop de zeama de lamaie
Preparare:
Reteta in sine e mai mult decat simpla: am pus toate ingredientele intr-un castronel si le-am mixat bine cu blenderul pana am obtinut o crema pufoasa. Culoarea nu e cea mai apetisanta din lume, recunosc, dar trecem peste asta la prima muscatura. Cu paine prajita si felii de castravete deasupra a fost o minune!
In plus cred ca pateul poate fi folosit si pe post de aperitiv la o cina festiva, eventual servit cu grisine sau biscuiti crocanti. Pofta buna!

4 comentarii:

  1. bai, asta mananca iepu zilnic. iar eu mananc resturile ei:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Iepu' are gusturi bune, e clar! Ma mir ca mai raman resturi.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere