Meniu

februarie 13, 2011

Tarta "Snickers"

DSC_0058 Am gasit reteta asta minunata pe un blog bulgaresc si vreo trei zile m-am gandit numai la ea. Am reusit sa traduc cu ajutorul Google translate (care insa mai mult m-a incurcat), am pregatit prajitura si am savurat. De atunci au trecut cateva saptamani si tot nu mi-am facut curaj sa scriu reteta pe blog, pentru ca este foaaarteee lungaaa. Dar azi, in ajun de St Valentine's Day (in caz ca aveti de gand sa sarbatoriti) am considerat ca ar fi nedrept sa nu va dau ocazia sa mancati asa o bunatate. Inarmati-va cu rabdare si sa ne apucam de treaba.
Ingrediente:
Pentru crusta(reteta Pierre Herme):
140 g unt
75 g zahar fin
50 g migdale macinate fin
sare
semintele de la 1/2 baton vanilie
1 ou
245 g faina
Pentru caramel:
150 g zahar
o lingura miere
50 g unt
200 ml smantana dulce
200 g arahide prajite si sarate
Pentru spuma de arahide(Reteta Martha Stewart):
250 g crema de branza
50 g zahar fin
200 g unt de arahide
200 ml smantana de frisca
Pentru glazura:
200 g ciocolata neagra
200 g smantana lichida
DSC_0044
Preparare:
Crusta: Untul se bate bine impreuna cu zaharul, sarea si vanilia pana devine cremos. Se adauga apoi oul si faina amestecata cu migdalele macinate fin si se amesteca pana se obtine un aluat compact si fin. Se da aluatului forma de minge, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 2 ore. Dupa aceasta perioada se intinde in foaie subtire si se aseaza in forma de tarta sau in mai multe forme mici, individuale. Se coace la 180 de grade, 15 minute acoperit cu hartie de copt si cu un pumn de fasole boabe uscata deasupra (ca aici) apoi 10 minute fara hartie si boabe.
Caramel: Zaharul se topeste intr-o tigaie pana capata o culoare brun aurie. Atentie sa nu se arda si sa devina amar! Se adauga apoi cu grija untul, mierea si smantana incalzita si se amesteca pe foc mic cateva minute pana se leaga intr-un caramel nu foarte dens (se mai intareste cand se raceste). Se amesteca il ele arahidele si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Spuma de arahide: Crema de branza se bate bine cu zaharul si untul de arahide pana devine spumoasa. Separat se bate frisca si se adauga peste crema de branza cu arahide, amestecand usor astfel incat sa ramana cat mai mult aer in compozitie.
Glazura: Se topesc impreuna, la bain-marie, ciocolata si frisca. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Asamblam prajitura punand in fiecare crusta un strat de caramel cu alune, unul de spuma de arahide si apoi glazura. Lasam sa se raceasca peste noapte la frigider.
Desi pregatirea acestei tarte necesita destul de mult timp si ingrediente rezultatul este spectaculos. Iubitorii untului de arahide sau ai Snickers-ului o vor aprecia cu siguranta, dar nici ceilalti nu cred ca vor avea vreo obiectie.

3 comentarii:

  1. Foarte frumoase!!... Trebuie sa le incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!Pe cat de frumoase pe atat de gustoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow ce delicioasa trebuie sa fie, vreau sa o incerc! Te rog Lavinia imi poti spune cam cate tartine ies?

    RăspundețiȘtergere