Azi am terminat un pic mai devreme si in drum spre casa imi faceam in minte meniul si ma gandeam cum o sa mananc si cum o sa lenevesc. Cand am ajuns insa in fata usii realitatea m-a lovit fix in cap. Usa era incuiata iar mami avea cheia mea dar se afla la 30 de minute de casa. Asa se face ca am asteptat o jumatate de ora, ca un catel infrigurat pe pres, gandindu-ma la supe calde si la paturi si mai si. Noroc ca imi luasem ultimul numar al revistei Good Food si am avut ce sa studiez.
Cand in sfarsit am reusit sa intru in casa, foamea era atat de acuta incat trebuia sa prepar ceva rapid si gustos. Am facut salata asta pe care o descoperisem intamplator intr-o seara, combinand ce mai aveam in frigider si care avusese un succes insemnat.
Ingrediente pentru 2 persoane foarte flamande
200 g paste scurte
un macrou afumat
o ceapa rosie
2 mere
4-5 linguri de iaurt gras
Preparare:
Punem la fiert 2 litri de apa cu o lingurita de sare si cand da in clocot adugam pastele, pe care le fierbem atatea minute cate scrie pe pachet (in cazul meu 11). Intre timp curatam macroul de piele si oase si il rupem in bucati mici, taiem ceapa feliute si marul cuburi. Cand pastele sunt fierte le scurgem si le clatim rapid cu apa rece, adaugam ingredientele maruntite, punem si iaurtul deasupra si amestecam.
Obtinem astfel, in doar 11 minute (sau mai putine daca avem paste care se fierb mai repede), o salata gustoasa si hranitoare, numai buna de potolit foamea la ora pranzului.
ah bun, acush imi fac niste linguine cu ansoa, ca mi s-a deschis apetitul de paste cu pestisori sarati:))
RăspundețiȘtergereChiar se potrivesc de minute. Buna idee cu ansoa, o sa fac si eu zilele urmatoare.
RăspundețiȘtergere