martie 09, 2011

Tarta cu dovlecel

Ideea pentru tarta asta mi-a venit inca de cand am facut quiche cu somon. Mi-a placut atat de mult crusta aceea cu parmezan incat am zis ca trebuie sa o mai incerc si cu alte umpluturi. Cum aveam doi dovlecei in frigider si cateva alte chestii cu arome mediteraneene, am pus de-o tarta delicioasa si primavaratica.
DSC_0039Ingrediente:
 DSC_0029
un aluat de tarta pregatit exact ca aici (eu am adaugat in plus o lingura de oregano uscat in aluat)
2 dovlecei mititei
5-6 rosii uscate la soare
o mana de branza rasa(de care va place, eu am pus telemea de capra)
o mana de marar tocat
3 oua
150 ml lapte
sare, piper
Preparare:
Am copt blatul separat pana s-a rumenit usor apoi am adaugat dovleceii feliati, rosiile cubulete si branza sfaramata.
DSC_0033
DSC_0026 Am batut ouale cu laptele si cu mararul si le-am turnat peste legumele din tava.
DSC_0038Am dat la cuptor la foc mediu aproximativ 35 de minute, pana s-a rumenit deasupra. Este buna si calda si rece si poate fi luata la pachet a doua zi.

6 comentarii:

  1. Cred ca este delicioasa... Dovlecei + telemea de capra = <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place mult combinatia iar rezultatul a fost intr-adevar foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa incerc sa fac si eu tarta asta :))
    sibila

    RăspundețiȘtergere
  4. Prima reteta de pe blog si stiu sigur ca o sa urmeze altele. A fost excelenta! In loc de oregano am pus rozmarin si cimbrisor (in aceeasi cantitate)

    RăspundețiȘtergere