Revenind la realitate si la minunata zi de marti in care ne aflam va propun o tarta delicioasa cu rosii si pesto de patrunjel, mai buna rece decat calda si foarte usor de realizat. Ideea mi-a venit dupa ce am vazut reteta Mihaelei dar mi-am facut de cap cu ingredientele din dotare.
Ingrediente:
175 g faina
75 g unt
2-3 linguri apa rece
6-7 rosii(depinde de marime)
o legatura grasa de patrunjel
un pumn de nuci
o mana de parmezan ras (eu am folosit o branza siciliana maturata cu piper)
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
Preparare:
Pentru inceput facem aluatul exact ca aici. Stiu ca v-am plictisit rau cu aluatul asta si ca il folosesc la toate tartele sarate dar este atat de versatil si delicios incat nu vreau sa mai caut alta reteta. Cat crusta de tarta se rumeneste in cuptor(timp de vreo 10 minute la 180 de grade) punem in robot patrunjelul, nuca si branza rasa si maruntim bine de tot.Adaugam apoi usturoiul si uleiul de masline si gata pesto.
Scoatem crusta din cuptor, adaugam un strat generos de pesto, apoi unul de rosii taiate rondele, inca un strat de pesto si iar rosii.
Mai dam tarta inca 10-15 minute la cuptor apoi ne bucuram de combinatia interesanta de texturi si arome. Puteti pune si putina mozzarella deasupra daca vreti, eu nu am avut si nici nu am vrut sa ies din casa special pentru asta. Dupa cum va spuneam si mai sus, tarta este mai buna rece, probabil din cauza de unt si nuci si ulei de masline care pot fi usor gretoase consumate calde.
P.S.-Pregatiti-va pentru o saptamana de retete pe baza de fructe si legume, pentru ca eu m-ai propus o scurta cura de dezintoxicare!:D
ce-mi place ca ai pus si nuci!! trebuie sa fie o minunatie!!
RăspundețiȘtergeremust make this! <3
RăspundețiȘtergereLavinia, ce rapida ai fost! :)) Imi place reteta ta de aluat de tarta, si combinatia de rosii si patrunjel e minunata. Multumesc pentru link :) O zi frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereAntonina-eu sunt innebunita dupa nuci si cum am primit o contitate considerabila de la mama lui Sorin am zis ca e pacat sa nu le folosesc
RăspundețiȘtergereMazi-indeed!:D
Mihaela- eu iti multumesc mult pentru idee.
sa vezi... aveam asa o senzatie de deja vu... mai, am comentat aici sau nu :))?! pana la urma m-am lamurit ce si cum. ia sa pun mana sa fac si eu, ca tot e frig si ar merge folosit cuptorul :))
RăspundețiȘtergereCe buna e ! Pot sa iau eu felia din ultima poza :D ??
RăspundețiȘtergereTiii, ce frumusete! Drooling :D
RăspundețiȘtergerearata bestial!!
RăspundețiȘtergereDacă nu am fasolea de la aluat, pot pune şi o oală? :D
RăspundețiȘtergere