Ingrediente:
2 mango(unul copt si unul verde)2 bete de scortisoara
2 cuisoare
1 lingurita chimion
1 lingurita coriandru
2 boabe de cardamom verde si 1 negru zdrobite usor
1 lingurita de ghimbir ras
2 chili uscati
1 catel de usturoi tocat marunt
1 cana de apa
1/2 cana zahar brun
1/2 cana otet
1 lingurita sare
Preparare:
Pentru inceput am curatat mango si l-am taiat bucatele de aproximativ 1 centimetru cub. Am pus condimentele (scortisoara, cardamom, coriandru, chimion, cuisoare) intr-o bucata de material si le-am legat bine cu o sfoara de bucatarie.Am pus intr-o cratita mango, apa, ghimbirul si usturoiul, am adaugat traistuta cu condimente si am lasat sa fiarba 10 minute la foc mediu cat sa se inmoaie bucatelele de fructe.
Am adaugat apoi otetul, zaharul, sarea si chili zdrobiti si am mai lasat pe foc inca 20-30 de minute pana am obtinut un sos de consistenta unui gem cu bucatele de fructe intregi. Daca pe durata prepararii sosul scade prea tare puteti sa mai adaugati apa.
Din cantitatile astea am obtinut un borcan de chutney pe care le-am asortat imediat unui piept de pui la gratar cu orez basmati.
Abia astept sa il incerc si in alte combinatii. E minunat!
arata foarte bine! daca il prepar fara scortioara oare pierd ceva din savoare? (nu suport scortioara)
RăspundețiȘtergereScortisoara ii da o aroma deosebita dar daca nu iti place cred ca poti sa incerci si fara pentru ca mai ai oricum destule condimente pe care sa te bazezi.
RăspundețiȘtergereEu tot pe paine prajita cu unt il vad :))
RăspundețiȘtergere:)).Nu stiu ce sa zic, e un pic acrisor de la otet si picant de la chili. Incerc si iti spun cum mi s-a parut.
RăspundețiȘtergereOn second thought, nu-i o combinatie prea fericita. Dar mi-ai facut pofta de gem de mango. Pacat ca majoritatea mangoilor (?) din comert sunt necopti sau fara gust.
RăspundețiȘtergereEu cand i-am luat pe astia am gasit si unii f copti pe care i-am mancat.:P. Daca ai timp da o fuga pana la Auchan Titan, poate mai gasesti cativa.
RăspundețiȘtergereMama ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergere:D. Ma bucur!
RăspundețiȘtergereLavinia, arata bine chutney-ul tau, mai ca ma face sa ma apuc si eu :) Imi place mult mango!
RăspundețiȘtergereMulte felicitari de la o colega rezidenta din Iasi. Si eu sunt pasionata de culinarit si mi-a placut maxim tot ce-am vazut pe aici. Te voi urmari cu siguranta de acum incolo. Multa bafta in continuare!
RăspundețiȘtergerePozele arata genial! :D
RăspundețiȘtergereVaaai ai picat la fix cu reteta asta. Am de gand s-o fac cat de repede, in weekend-ul asta poate :)
RăspundețiȘtergereSi tin sa-ti spun ca imi place la nebunie borcanul si eticheta de pe el. Le-ai luat de undeva si ramane sa completezi tu doar numele preparatului? Sau e deja completat si el? Nu prea pot sa-mi dau seama din poze de detalii, ci doar de cat de bine arata :)
M.
Ioana, Mihaela, Andra-va multumesc mult pentru aprecieri si urari!
RăspundețiȘtergereMiriam- borcanul l-am pastrat de la o dulceata mai veche iar eticheta am printat-o de aici http://howaboutorange.blogspot.com/2010/07/printable-jar-labels.html apoi am scris de mana numele preparatului.Spor la treaba daca o incerci si sa imi spui cum ti-a iesit.
Din cauza problemelor cu Blogger am pierdut unele comentarii de la voi dar sa stiti ca le-am citit inainte!:D
RăspundețiȘtergereO sa rezum un comentariu postat mai demult si pierdut, sarind peste "ce bun arata, facem si noi" si trecand la esential: Da borcanu, borcanu de unde? Si eticheta de pe el? Scrise de mana ta sau.. :) ?" (Pe principiul "dar halatul?")
RăspundețiȘtergere:)
Buna Miriam, buna Bogdan! Borcanul l-am pastrat de la o dulceata de cumparat iar eticheta am downloadat-o de aici http://howaboutorange.blogspot.com/2010/07/printable-jar-labels.html, am printat-o si am completat-o de mana. Sper sa va fie de folos!:D
RăspundețiȘtergere