mai 09, 2011

Tagliatelle cu ricotta si rosii cherry

Ma gandeam la reteta asta de cateva zile dar nu mi-am facut timp sa o execut insa azi cand m-am intors cu o foame de lup de la examenul de ATI a trebuit sa fac ceva rapid si delicios. Cat timp au fiert pastele (150 de grame) am amestecat intr-un castron 8-9 rosii cherry taiate in sferturi cu 2 linguri de ulei de masline si vreo 10 masline kalamata curatate de samburi. Am condimentat cu sare, oregano si chili apoi am adaugat 100 g de ricotta si am amestecat.
Apoi nu mi-a mai ramas decat sa amestec sosul cu pastele si sa ma bucur de o reteta simpla si delicioasa, cum numai italienii stiu sa faca.
Din cantitatile de mai sus ies 2 portii. Durata prepararii este de 15 minute.

4 comentarii:

  1. Rapid, lejer, delicios... De primavara... Imi place <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur! Sunt cremoase si merg atat calde cat si reci, ca o salata fresh de primavara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat .. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru invitatia Antonina! Particip cu placere! Ingredientele alese sunt minunate intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere