Asadar, pentru o mancare vegetariana delicioasa cu arome exotice avem nevoie de.
Ingrediente:
2 cepe mari2 conserve de naut
1 conserva de rosii cuburi in bulion
un ardei iute
cate o lingurita din urmatoarele condimente: garam masala, coriandru, turmen, chimion, boabe de mustar negru.
cate o jumatate de lingurita de: nucsoara, praf de chili, sare
2 frunze de dafin
o lingura de ghimbir proaspat, ras
2 catei de usturoi, rasi(eu nu am avut si am inlocuit cu usturoi verde)
Preparare:
Pentru inceput calim in 2-3 linguri de ulei ghimbirul si usturoiul, pana ce aromele se imprastie in toata camera, avand grija sa nu se arda. Adaugam apoi ceapa taiata solzisori si o calim si pe ea la foc mic pana se inmoaie. O acoperim apoi cu condimentele aromate, strivite in mojar, mai lasam doua-trei minute sa se dezvolte aromele apoi adaugam rosiile sub nautul.Fierbem la foc mic, sub capac, pret de cateva minute, cat sa mai scada sosul apoi adaugam ardeiul iute taiat marunt si servim.
Ar fi mers de minune si o paine naan alaturi dar cine credti voi ca mai avea rabdare sa pazeasca aluatul?
Am mancat asa gol si a fost perfect iar frunzulitele alea de coriandru verde de deasupra au fost doar pentru decor, pentru ca nu ma impac de nicio culoare cu buruiana asta nesuferita.
P.S.-Acum ca ma gandesc mai bine cred ca trebuia sa adaug condimentele si ardeiul inainte cepei, ca sa se prajeasca usor si sa se intensifice aromele. Poate incercati voi si imi spuneti cum e mai bine. Pofta buna!
Aromele indiene sunt atat de minunate. Am naut, am spices, acum am si reteta ta delicioasa...Incerc. Yummi :)
RăspundețiȘtergereSa imi spui daca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereTeoretic da, condimentele se prajesc in putin ulei inainte de ceapa sau orice altceva, in bucataria indiana. Tehnica se numeste chaunk parca, mi-e lene sa verific acum :P.
RăspundețiȘtergereE buna de folisit mai ales cand se folosesc condimente care neprajite bine bine ca sa se sfarame ar trebui eliminate apoi - sunt, de exemplu, unele retete care cer cuisoare intregi, si fara sa prepari o chaunk la inceput nu s-ar face praf asa de la sine oricat le-ai gati cu alte chestii.
Dar chiar si asa pare ca a iesit foarte fain. Cred ca incercam si noi :)
Va multumesc pentru informatii Miriam si Bogdan. O sa ma mai documentez si eu in aceasta privinta.Sper sa va placa da incercati!
RăspundețiȘtergereImi place mult bucataria indiana. Iar pozele sunt foarte frumoase, felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Irina!
RăspundețiȘtergereRevin cu mai multe despre Chaunk (si despre cum si la ce am folosit-o noi), link-ul aici:
RăspundețiȘtergerehttp://adventuresinflavorland.blogspot.com/2011/04/aloo-baingan-indian.html
Yes, it's shameless self-promotion dar macar e on-topic ;)
Foarte interesant ce scrie acolo iar reteta pare delicioasa. O voi incerca cat de curand.
RăspundețiȘtergereSi noi avem multe de la tine care urmeaza sa fie incercate :)
RăspundețiȘtergereMultumim si pentru follow and stuff, am reciproca dar suntem deja fani :)
Spor la bunatati si vorbim!
Miriam.
m a incantat aceasta mancarica, desi nu aveam coriandru si mustar negru a iesit delicios,a inceput sa mi placa mancarea indiana,este adevarat ca ei prajesc intai condimentele in ulei asta pentru a le evidentia cat mai mult aroma si apoi pun legumele, dar e cam greu pt stomac
RăspundețiȘtergereCu drag Mari!
Mari, ma bucur ca ti-a placut. Mustarul negru este intr-adevar mai greu de procurat la noi dar coriandru boabe gasesti in aproape toate supermarketurile. Te mai astept pe aici
RăspundețiȘtergereAsta e macarea mea preferata, se face rapid si e delicioasa . Noi o servim pe "pat" de orez fiert cu curry. Azi am folosit ultima conserva de naut. Felicitari pentru retete!!!
RăspundețiȘtergere