mai 04, 2011

Peshawari Channa

 Imi place foarte tare nautul dar m-am cam saturat sa il mananc doar sub forma de hummus sau in salate, asa ca atunci cand am descoperit reteta asta am fost cu adevarat bucuroasa. Am mancat Peshawari Channa la un sunday brunch Agra Palace acum ceva vreme si mi-a ramas in minte gustul aromat si picant. Dupa ce am gasit mai multe variante de preparare pe internet am facut pana la urma cum m-a taiat pe mine capul si rezultatul n-a fost rau deloc. Ba chiar delicios!

Asadar, pentru o mancare vegetariana delicioasa cu arome exotice avem nevoie de.
Ingrediente:
2 cepe mari
2 conserve de naut
1 conserva de rosii cuburi in bulion
un ardei iute
cate o lingurita din urmatoarele condimente: garam masala, coriandru, turmen, chimion, boabe de mustar negru.
cate o jumatate de lingurita de: nucsoara, praf de chili, sare
2 frunze de dafin
o lingura de ghimbir proaspat, ras
2 catei de usturoi, rasi(eu nu am avut si am inlocuit cu usturoi verde)
Preparare:
Pentru inceput calim in 2-3 linguri de ulei ghimbirul si usturoiul, pana ce aromele se imprastie in toata camera, avand grija sa nu se arda. Adaugam apoi ceapa taiata solzisori si o calim si pe ea la foc mic pana se inmoaie. O acoperim apoi cu condimentele aromate, strivite in mojar, mai lasam doua-trei minute sa se dezvolte aromele apoi adaugam rosiile sub nautul.
Fierbem la foc mic, sub capac, pret de cateva minute, cat sa mai scada sosul apoi adaugam ardeiul iute taiat marunt si servim.
Ar fi mers de minune si o paine naan alaturi dar cine credti voi ca mai avea rabdare sa pazeasca aluatul?
Am mancat asa gol si a fost perfect iar frunzulitele alea de coriandru verde de deasupra au fost doar pentru decor, pentru ca nu ma impac de nicio culoare cu buruiana asta nesuferita.

P.S.-Acum ca ma gandesc mai bine cred ca trebuia sa adaug condimentele si ardeiul inainte cepei, ca sa se prajeasca usor si sa se intensifice aromele. Poate incercati voi si imi spuneti cum e mai bine. Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Aromele indiene sunt atat de minunate. Am naut, am spices, acum am si reteta ta delicioasa...Incerc. Yummi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Teoretic da, condimentele se prajesc in putin ulei inainte de ceapa sau orice altceva, in bucataria indiana. Tehnica se numeste chaunk parca, mi-e lene sa verific acum :P.

    E buna de folisit mai ales cand se folosesc condimente care neprajite bine bine ca sa se sfarame ar trebui eliminate apoi - sunt, de exemplu, unele retete care cer cuisoare intregi, si fara sa prepari o chaunk la inceput nu s-ar face praf asa de la sine oricat le-ai gati cu alte chestii.

    Dar chiar si asa pare ca a iesit foarte fain. Cred ca incercam si noi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru informatii Miriam si Bogdan. O sa ma mai documentez si eu in aceasta privinta.Sper sa va placa da incercati!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult bucataria indiana. Iar pozele sunt foarte frumoase, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin cu mai multe despre Chaunk (si despre cum si la ce am folosit-o noi), link-ul aici:

    http://adventuresinflavorland.blogspot.com/2011/04/aloo-baingan-indian.html

    Yes, it's shameless self-promotion dar macar e on-topic ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant ce scrie acolo iar reteta pare delicioasa. O voi incerca cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noi avem multe de la tine care urmeaza sa fie incercate :)

    Multumim si pentru follow and stuff, am reciproca dar suntem deja fani :)

    Spor la bunatati si vorbim!

    Miriam.

    RăspundețiȘtergere
  8. m a incantat aceasta mancarica, desi nu aveam coriandru si mustar negru a iesit delicios,a inceput sa mi placa mancarea indiana,este adevarat ca ei prajesc intai condimentele in ulei asta pentru a le evidentia cat mai mult aroma si apoi pun legumele, dar e cam greu pt stomac
    Cu drag Mari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mari, ma bucur ca ti-a placut. Mustarul negru este intr-adevar mai greu de procurat la noi dar coriandru boabe gasesti in aproape toate supermarketurile. Te mai astept pe aici

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta e macarea mea preferata, se face rapid si e delicioasa . Noi o servim pe "pat" de orez fiert cu curry. Azi am folosit ultima conserva de naut. Felicitari pentru retete!!!

    RăspundețiȘtergere