iunie 03, 2012

Soup Sunday- Supa de vara cu pui si pesto

Pentru ca supa/ciorba este unul din alimentele care ne fac viata mai buna, raceala mai usoara si amintirile din copilarie mai actuale m-am gandit sa-i dedic o zi pe saptamana si sa-mi fac un obicei din a o consuma cu regularitate. Ce obicei mai bun de atat as putea sa adopt, in conditiile in care o supa contine o mare cantitate din apa si legumele recomandate pentru consumul zilnic, se face usor, nu contine prea multe grasimi si multumeste gustativ pe toata lumea? Va invit asadar sa urmarim episodul pilot al serialului Soup Sunday si astept cu drag parerile voastre despre acest subiect.

Ingrediente
usor, 4 portii, timp de preparare 1 ora
2 dovlecei marisori
4-5 rosii
3-4 tulpini de telina
2 ardei grasi
2  cepe mari
2 morcovi
1 piept de pui mare
4 linguri parmezan proaspat ras
10 frunze de busuioc proaspat
2-3 linguri ulei de masline
2-3 linguri muguri de pin
2 catei de usturoi
sare de mare

Preparare:
         Pentru inceput ne ocupam de pui pe care il spalam, il taiem cuburi maricele si il punem la fiert in 2,5 litri de apa cu putina sare de mare. Il lasam sa fiarba la foc mediu avand grija sa adunam spuma care se formeaza deasupra.
           Intre timp tocam legumele cuburi mici. Le adaugam in oala peste pui si le lasam si pe ele sa fiarba timp   de 10-15 minute, atat cat sa ramana usor al dente. 
           Pentru  pesto zdrobim bine in mojar usturoiul, mugurii de pin si busuiocul apoi le amestecam cu parmezanul proaspat ras si cu uleiul de masline.

      Inainte de servire adaugam cate o lingura de pesto in fiecare castron de supa. Mancam fierbinte!

P.S: Daca preferi o supa cremoasa procedeaza in felul urmator: fierbe mai intai pieptul de pui, timp de 20 de minute apoi scoate-l pe o farfurie. Adauga in supa ramasa legumele taiate in bucati mari, impreuna cu o frunza de dafin si o mana de frunze de patrunjel si fierbe-le timp de 20 de minute sau pana se inmoaie (verifica cu ajutorul unei furculite un morcov, acesta fierbe cel mai greu).  Adauga sare si 100 ml smantana dulce pentru  gatit si paseaza cu blenderul pana obtii o supa-crema. Serveste calda, cu bucatele de pui deasupra si cu o lingura de pesto.

                                                                                                                yours truly, soup eater,
                                                                                                                                Lavinia

4 comentarii:

  1. ador supele si ciorbitele de orice fel!Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee minunata , ca si aceasta supa ! Mai ales ca incep caldurile si este felul de mincare cel mai indicat !! Abia astept continuarea in care poata isi va gasi locul si o supa buna de rosii multe si busuioc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt "fan" mare rau de tot la ciorbe si supe... motiv sa le distrug nervii la copii cind ii asltez cu supe aproape zilnic.

    Asta a ta arata exact asa cu trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Attractive part of content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to
    assert that I acquire actually loved account your
    blog posts. Any way I will be subscribing on your augment or even I achievement you get right of
    entry to persistently rapidly.

    Also visit my web blog ideal waist to hip ratio

    RăspundețiȘtergere