iulie 09, 2010

THE holiday si cheesecake cu fructe de padure

Azi e prima mea zi din ultima mea vacanta studenteasca.S-a terminat cu bine si anul 5,mai bine dacat ma asteptam si deja am prea mult timp liber pe care neuronul meu obisnuit cu medicina nu stie cu ce sa il umple.Cum gatitul este primul lucru care imi vine in minte, m-am apucat sa fac un cheesecake minunat cu fructe de padure,desertul meu preferat,pe care mi-l acord drept recompensa ca am reusit sa mai fac un an din facultatea asta minunata care se numeste Medicina.

Ingrediente:
200 g biscuiti Digesta
50 g unt topit
600 g branza Philadelpha sau alta crema de branza fina
200 g smantana dulce
1 lingurita extract de vanilie
175 g zahar brun
2 linguri de faina
2 oua
5 linguri gem de zmeura
300 g amestec de fructe de padure
Preparare:
Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul. Se tapeteaza cu amestecul rezultat fundul se peretii unei forme de tort cu peretii detasabili sauo forma de chec
Se bat branza, smantana, vanilia si zaharul pana amestecul este neted apoi se adauga ouale si faina si se ma amesteca si acestea bine. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti si se da la cuptorul incins la 180 de grade timp de 10 minute, apoi se reduce temperatura la 120 de grade si se mai lasa o ora si 20 de minute pana se incheaga. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se pune la frigider. Inainte de servire se unge cu gemul si se presara deasupra fructele de padure.
Reteta este preluata din revista Good Food.

Vacanta placuta tuturor colegilor si sa va distrati maxim.Maxim am spus!

5 comentarii: