septembrie 09, 2011

Salata cu ton si multe vaicareli

E cam pustiu de la o vreme pe blog, nu zic nu, dar licenta bate la usa si nu prea am avut timp nici de gatit nici de povestit. De mancat mancam, dar mai mult salate sau paste foarte simple sau mancare gatita trimisa de mama lui Sorin. Ca sa nu mai zic ca deja lumina zilei devine din ce in ce mai putina si ca fotografiile nu sunt la fel de frumoase la lumina becului. Pfff, cand si DE CE a trecut vara asta?
Dar gata, destul cu smiorcaiala, nu de alta dar n-am timp. Azi la pranz a fost o salata simpla cu ton, sparanghel, fasole boabe si capere. Un ou fiert cu galbenus decolorat a aterizat deasupra, la fel niste seminte de susan negru primit de la Roz, din Creta, apoi dressing simplu cu ulei de masline delicios  adus de Dia din Croatia si otet de mere (observati motivul recurent al vacantelor). A fost bun si rapid.
Apropo, am observat ca semintele de susan negru seamna izbitor cu semintele de ceapa? E posibil sa fie acelasi lucru?Va rog sa ma lamuriti!
Gata, v-am lasat. Sa-mi tineti pumnii pentru 14, ca nu cred sa ne ma citim pana atunci.

8 comentarii:

  1. Lasa vaicareala,mananca ce apuci si nepozat si vezi de licenta!Noi suntem aici si te asteptam.bafta muuuulta!

    RăspundețiȘtergere
  2. This looks delicious. This is my first visit to your blog, so I took some time to browse through your earlier posts. I am so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers. I will be back. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta da salata pe placut meu!! si mananci cat cuprinde ca nu ingrasa ever.. Cat despre poza tare bine ti-a iesit!! Eu iti zic de pe acum mult multa bafta si spor la invatat intre timp! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu vreau vara inapoi :)
    Iti tinem pumnii!!! Inca putin si scapi de griji :)

    RăspundețiȘtergere
  5. pai te pup tare si ma gandesc cu drag la tine ca sa scapi repede si usor de licenta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc mult fetelor pentru incurajari. sper sa se termine cu bine, numai maine nu-i poimaine.:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Bafta la licenta ;) Iar fotografia a iesit foarte bine (ti-o spune o insa careia ii trec prin fata ochilor aproape 2000 imagini de la oameni diferiti pe zi) nu stiu de ce te plangi :)

    Cat despre semintele de susan, ele are trebui sa aibe aceeasi forma ca cele de susan normal, doar ca sunt negre. Cele de ceapa au forma tronconica sau similar din cate stiu eu.

    http://www.anediblemosaic.com/wp-content/uploads/2011/05/IMG_1421-Small.jpg Seminte ceapa.

    http://us.123rf.com/400wm/400/400/kenishirotie/kenishirotie0911/kenishirotie091100010/5853398-black-sesame-seeds-in-close-up-shot.jpg

    Seminte de susan negru.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Catalina! Fotografiile tale sunt oricum foarte frumoase, deci ma umflu un pic in pene la faza asta.:D
    Cat despre semintele de susan, sa inteleg ca de fapt grecii ne-au tras teapa si sunt de ceapa. Dubios!
    stai ca mi-am amintit ca am si un plic de la adus de la Istanbul, sunt curioasa daca macar alea sunt the real deal.

    RăspundețiȘtergere