iulie 19, 2012

Invitatie la gratar

        Desi vara zilele sunt foarte lungi mie tot nu imi ajunge timpul sa fac tot ce imi propun. A trecut aproape o luna de cand n-am mai povestit nimic pe aici, timp in care mai mult m-am plimbat decat am gatit. As putea sa va povestesc despre cele cateva zile petrecute in Bavaria, despre ultimul eveniment Electrolux sau despre un weekend petrecut cu gasca din liceu cu ocazia nuntii unui fost coleg. De asemenea as putea sa va spun despre restaurantul meu preferat din Constanta sau despre mega-tortul pe care l-am pregatit zilele trecute pentru ziua lui Sorin a.k.a. Papu.
       Nu voi face insa asta, cel putin nu acum, pentru ca ma grabesc sa va spun altceva. Sunt sigura ca ati ajuzit deja despre Campionatul National de Gratar Golden Brau. Ei bine, mai multe editii au avut deja loc prin tara iar duminica are loc marea finala la Bucuresti. Iar cei de la Golden Brau au considerat de cuviinta ca, pe langa competitia de baza sa existe si una intre blogeri culinari. Daca la Brasov n-am apucat sa va invit, pentru chestia asta va spun de pe acum sa va faceti timp. Competitia va avea loc duminica, 22 iulie in Parcul Tineretului  si sper din suflet sa ne vedem acolo. Ca sa va conving va las si reteta pe care o voi pregati:

 Frigarui de pui cu salata de dovlecel si ardei copt
Ingrediente pentru 2 portii, timp de preparare 1 ora
1 piept de pui dezosat
1 lime
500 ml bere Golden Brau
3-4 catei de usturoi
o legatura de patrunjel,
1 lingura miere
2 dovlecei mici
2 ardei capia
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
sare, piper, chili
Preparare:
Pentru inceput coacem ardeii pe gratarul incins apoi ii saram bine, ii acoperim cu o folie de plastic si ii lasam sa transpire.
Taiem pieptul de pui fasii si dovlecelul rondele.
Intr-un castron mare amestecam berea cu sucul si coaja de lime, patrunjelul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Turnam jumatate de amestec intr-un alt castron, adaugam mierea si puiul si lasam la marina 30 de minute. In amestecul ramas punem rondelele de dovlecel.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute infigem puiul pe frigarui metalice apoi il coacem pe gratar, impreuna cu dovleceii.
Curatam ardeiul copt si il taiem cuburi apoi il amestecam cu dovlecelul copt, uleiul, otetul, sare, piper si un praf de chili. Servim alaturi de pui si de un pahar de bere rece.

Perfect pentru vara, nu-i asa? Ce ziceti, ne vedem duminica?
                                                                                                yours truly, barbeque lover,                                                                                                                 Lavinia

3 comentarii:

  1. Din pacate nu pot veni in Bucuresti. Parca-i prea lung drumul dintre Constanta si Bucuresti.
    Dar spuneai ceva de restaurantul tau preferat din Constanta. Care este? Ca sunt foarte curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata, imi vine sa mananc ecranul cu totul

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva mii de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere