Dragii mei,
Ca raspuns la provocarea cu care v-am tentat acum cateva
zile va prezint azi reteta de paste cremoase cu trei feluri de ciuperci, ardei
iute si bineinteles, mozzarella
Granarolo. Inspiratia pentru minunatia asta mi-a venit vizionand cea mai
recenta emisiune a lui Jamie Oliver, 15 minutes meals, de care m-am
indragostit. Jamie foloseste in reteta cottage cheese si mi se pare o idee
excelenta insa eu am vrut sa folosesc mozzarella asa ca am adaptat un pic si a
iesit o nebunie.
Ingrediente
Pentru 4 portii, timp de preparare 15 minute, usor
4-5 ciuperci champinion mare
20 g hribi uscati
2 lingurite pasta de trufe
320 g paste(eu am folosit fussili)
100 g smantana dulce pentru gatit
200 g mozzarella Granarolo
3-4 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita fulgi de chili(sau dupa gust)
1 lingurita cimbru uscat
O legatura patrunjel
Preparare:
Pentru inceput am pus pastele la fiert in 3,5 litri de apa
sarata. Am adaugat pastele cand apa dadea in clocot, am redus focul si am lasat
sa fiarba cu un minut mai putin decat scria pe ambalaj.
Intre timp m-am ocupat de sos. Am incins uleiul apoi am
adaugat usturoiul tocat mare. Am pus hribii la inmuiat intr-o cana cu apa
clocotita. Cand usturoiul s-a inmuiat am adaugat ciupercile champinion rupte in
bucati mari si le-am lasat cateva minute sa scada. Am adaugat apoi hribii cu
tot cu supa lasata, cimbrul si fulgii de chili si am mai lasat vreo 5 minute pe
foc. Am turnat apoi totul in robotul de bucatarie si am mixat pana am obtinut
un amestec fin. Am turnat sosul inapoi in tigaie, am adaugat smantana, pasta de
trufe si am condimentat cu sare si piper. Am scurs pastele si le-am adaugat
peste sos impreuna cu o cescuta din apa in care au fiert si am mai lasat totul
pe foc inca 2 minute. La sfarsit am adaugat mozzarella taiata cuburi, am
presarat cu patrunjel tocat si am mancat. O alta varianta ar fi sa mutati
pastele intr-un vas termorezistent, sa asezati felii de mozzarella deasupra si
sa le dati 5 minute la cuptor sa se gratineze. Mie mi-a fost prea foame si n-am
mai avut rabdare. Mozzarella s-a topit oricum de la caldura pastelor si a fost
delicioasa. Ceea ce va doresc si voua!
yours truly, pasta lover,
Lavinia
ce bine arata !
RăspundețiȘtergere