aprilie 03, 2011

Pranz copios pentru mami

Weekendul asta a fost destul de aglomerat din punct de vedere culinar si nu numai si sper sa imi fac timp si chef sa va povestesc ce s-a intamplat.
Vineri a venit mami la noi asa ca am zis sa o rasfat cu un meniu traditional romanesc, asa cum ii place ei.
Am aranjat frumos masa si am savurat in tihna bunatatile, am vorbit de toate si am facut planuri.
DSC_0539
Felul intai: Supa de pui cu galuste foarte pufoase.
Am pus la fiert intr-o oala cu vreo trei litri de apa pulpele, spatele si aripile unui pui(pieptul l-am pastrat pentru o minunata salata Barcelona). Am adaugat o ceapa mare, intreaga, o bucata de telina taiata cuburi, doi morcovi rondele si un pastarnac. Le-am fiert pe toate la foc mic pana s-a fiert puiul si s-au inmuiat legumele. Am strecurat supa, am pus bucatelele deoparte, am pastrat morcovii si pastarnacul in supa.
 Pentru galuste am batut bine doua oua cu o lingurita de ulei si un praf de sare, apoi am adaugat in ploaie 8 linguri de gris amestecand bine cu telul sa nu se formeze cocoloase. Am pus supa pe foc foarte mic astfel incat sa nu bolboroseasca, am inmuiat lingura in supa ca sa se incalzeasca apoi am luat din compozitie si am cufundat-o usor in supa, sa se desprinda galusca. Am facut asa pana am terminat amestecaul apoi le-am lasat sa fiarba cam 10 minute, la foc mic, sub capac. Am obtinut niste galuste uriase si pufoase. Am servit supa cu patrunjel verde si piper proaspat ras deasupra.
DSC_0541

Felul al doilea: Ostropel de pui cu busuioc si usturoi verde.
Pentru al doilea fel de mancare am prajit aripile si pulpele fierte pentru supa in putin ulei de masline, pana am obtinut o piele crocanta si aurie. Am turnat deasupra o cutie de rosii in bulion, am rupt cateva frunze de busuioc si am adaugat vreo patru fierde de usturoi verde taiat rondele. Am lasat sa bolboroseasca cu capac vreo 10 minute apoi am mancat cu paine proaspata.
DSC_0544
Desert: La desert am avut minunatul tort cu nuca al lui Cookie a carui reteta va invit sa o cititi aici. Am baut si cate o ceasca de cafea (sau chiar 2 unii dintre noi) iar apoi mami a spalat vasele. Dupa atata rasfat, cred si eu ca trebuia sa o pun la treaba.:D
DSC_0572
Am incheiat episodul intai al acestui mini-serial de weekend, stay tooned pentru povesti despre petrecerea-picnic de vineri seara si cafeneaua de sambata.

9 comentarii:

  1. Toate arata foarte bine. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine mancarea si imi place super mult cum ai aranjat masa.
    Bravo :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahhh, ce pofta de supa mi-ai facut !!! Arata foarte bine toate ! Pupici ! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Liana si Ana Maria, va multumesc pentru aprecieri
    Pop, nu sunt de la Hornbach, ci de pe un site online.Am castigat un voucher la un concurs de Craciun.:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi-ai facut o pofta de ostropel de neimaginat. Mai ai asa o portie mica, sau ajung sa-mi prepar eu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela imi pare rau dar ostropelul s-a terminat instant. Daca il faci mai bine dublezi cantitatile!:D

    RăspundețiȘtergere