iunie 23, 2011

O vara italiana - ep.2 Spaghete cu ansoa si pesmet

Azi am savurat un altfel de breakfast in bed, asa cum mi-ar placea sa pot face in fiecare dimineata.
Totul s-a intamplat pe la ora 12 cand am impartit mai ceva ca doamna si vagabondul o farfurie cu varf de spaghete si ne-am racorit cu cate un pahar din vinul nostru preferat din excursia in Sicilia- Polena Donnafugata.
Despre paste ce sa va zic, le-am descoperit in Siracusa (thanks Mazi and Elena  for the tip) si Sorin s-a indragostit pe loc de ele, in primul rand pentru ca adora tot ce contine pesmet. Dupa o scurta pauza de paste si pizza am decis ca azi sa reluam bunele obiceiuri si sa vedem daca cele preparate pe pamant ramanesc sunt la fel de bune ca cele pe care le-am mancat acolo.
 Pentru doua portii generoase am fiert al dente 90 g de spaghete mai grosute (nr. 7 Barilla) iar in cele 10 minute cat au stat pe foc m-am ocupat de sos. Intr-o tigaie cu pereti inalti am calit in 3-4 linguri de ulei de masline 3 catei de usturoi si patru fileuri de ansoa maricele taiate marunt. Cand usturoiul se inmuiase usor si umpluse camera de miros iar fileurile de ansoa erau topite am adaugat o ceasca de pesmet si am mai lasat 2-3 minute sa se rumeneasca bine. Nu mi-a mai ramas decat sa adaug spaghetele, sa amestec o tura si sa car tava pana in dormitor.
Sorin a zis ca sunt foarte bune si am si poze care sa demonstreze asta dar din pacate nu am primit permisiunea de a le publica pe blog. Mai bine  le incercati si va convingeti singuri. Hai noroc!

6 comentarii:

  1. Cu multa placere! Mi se face si mie dor cand le vad la tine, ca bune mai erau :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ti-e dor, ce mai astepti: in 10 minute sunt gata si in 5 le-ai si mancat.:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Prea multe planuri si prea putin timp.. si prea multa lene - ma omoara caldura asta :( Mai mult de rosii cu branza nu ma duce capul :p

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate, eu iubesc ansoa!!! fac si eu, clar, nu? :))) XoXo

    RăspundețiȘtergere
  5. Mazi, lasa ca-i bine. De-ar fi pietele asa colorate tot anul nu m-as supara deloc!

    RăspundețiȘtergere