septembrie 20, 2011

Salata de dovlecei

Stiu ca nu am mai postat nimic de o vesnicie dar ultimele zile au fost asa de stresante si aglomerate incat numai la mancare nu mi-a stat mintea. Nici nu mai stiu cand am gatit ultima oara ceva care sa dureze mai mult de 20 de minute.
Am trecut cu bine de examenul scris de licenta, acum mai am un hop (sustinerea lucrarii) si sunt doctor cu acte in regula. Vine vorba, ca mai fierbem un pic in suc propriu pana la rezidentiat. Intre timp ne traim viata intre carti si mancare trimisa de la Alexandria si ocazionala pizza sau shaorma la cele mai nepotrivite ore din noapte.
Reteta asta e gatita mai demult si pentru ca am descoperit am fotografiile si am observat ca nu o postasem am zis sa o scriu ca sa nu credeti ca am abandonat definitiv blogul. Nici vorba, sunt aici, citesc cu drag comantariile voastre si va multumesc mult pentru incurajari si sustinere.


Salata calda de dovlecei
Unu, doi dovlecei (in functie de cati sunteti la masa) se taie felii subtirele si se prajesc usor in ulei de masline cat sa se rumeneasca. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 2-3 linguri de smantana, o legatura mare de marar tocata marunt si 3-4 catei de usturoi zdrobiti. Asezonati cu sare, piper si putina zeama de lamaie si gata. Poate fi consumata ca atare sau ca si garnitura langa o friptura la gratar, e delicioasa oricum.
Asta a fost tot pentru moment, sper sa ne recitim curand!

5 comentarii:

  1. cred ca-i foarte buna salata.mult succes la sustinerea lucrarii.o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. mama ce buni sunt.. eu as pune direct o lingura cu vf de mujdei de usturoi si apoi sa ma opreasca cineva ;) tare bine arata! spor la invatat!

    RăspundețiȘtergere
  3. .....minunata reteta !!!!!...abia astept sa o infulec azi !!!!!......felicitari pentru examen !!!....nu iti face griji cu sustinerea, doar esti persoana publuca , obisnuit cu prezentarile .....!!!!!.....oricum un doctorat in sanatate deja l-ai obtinut ...prin felurile pregatite !!!!.....sper sa nu ne parasesti !!!!....astept niste fotografii la fel de frumoase cu sampania de dupa !!!...hihihihihi !!!....succes !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca un pic... Abia astept sa rasufli usurata ca a trecut greul si sa ne rasfeti mai des cu bunatati. Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere