octombrie 04, 2011

Ca sarea in bucate

Reiau acum sirul postarilor intrerupte cu ocazia balului de absolvire si incep prin a va povesti despre un eveniment foarte dragut la care am participat saptamana trecuta. Totul a inceput la invitatia Roxanei de la Gollin Harris (multumesc Roxana!)  care m-a ademenit spunandu-mi ca este vorba despre un concurs de gatit. Evident ca n-am putut sa o refuz si ca l-am luat pe Sorin de mana ca sa facem impreuna cea mai tare echipa sub acoperire ever.
Ne-am intalnit cu Roxana, Andreea si Brandusa la Piata Victoriei si de acolo am plecat in excursie cu un microbuz pana la sediul Unilever. Drumul in sine a fost foarte fun, m-am simtit ca in tabara.
La sediul Unilever ne asteptau o bucatarie frumoasa si foarte bine utilata, reprezentantii Knorr si colegele Roxanei de la Gollin Harris.
 Echipa a fost completa cand au aparut si Antonina cu sotul ei si Edi cel mic si scump si Andreea. Am urmarit o prezentare despre noul produs Knorr- legume in bucate apoi am participat la o sesiune de intrebari si raspunsuri din care am aflat urmatoarele:
1. Acest produs a fost creat in Romania, special pentru  consumatorii de aici.
2. Noutatea este ca avem de-a face cu de zece ori mai multe legume si cu mult mai putina sare. In urma rehidratarii bucatile de legume au dimensiuni mult mai mari decat cele existente in alte condimente universale.
 3. Produsul contine potentiator de aroma (monosodiu glutamat, MSG), substanta despre care sunt convinsa ca ati citit destule si al carei rol in aparitia anumitor afectiuni este intens dezbatuta la nivel mondial.
4. Asocierea legumelor (ceapa, telina, morcov, ardei gras rosu) si a condimentelor (zahar, piper, sare, sofran) face posibila utilizarea produsului ca si condiment universal sau baza pentru mancaruri.
Am apreciat foarte tare sinceritatea cu care ni s-a raspuns la intrebari si chiar daca nu am fost convinsa pe deplin tot m-am intors acasa cu niste semne de intrebare.
Dupa ce discutia s-a terminat a inceput competitia propriu zisa. S-au format patru echipe: eu si Sorin, Antonina si Andreea, Brandusa si Andreea si echipa bucatarilor Knorr care trebuiau sa creeze retete folosind ingredientele puse la dispozitie si noul produs Knorr legume in bucate. Ne-am echipat corespunzator apoi fiecare si-a folosit imaginatia cum a putut mai bine pentru a prepara ceva delicios.
Bucataria a devenit neincapatoare, plitele au sfarait si cutitele au tocat fara incetare.
 Dupa o ora sau doua am avut pe masa urmatoarele:
paste cu dovlecel gratinate (eu si Sorin)
 pui cu scortisoara, cartofi cu arahide
 si turtite delicioase de orez cu sos barbeque (Antonina si Andreea)
pui basquaise (Brandusa si Andreea)
 si involtini de porc cu dovlecel, servite cu spaghete in sos de rosii (bucatarii Knorr)
 Cred ca va imaginati si singuri ospatul care a urmat. It was epic!
Cat despre noul produs Knorr, concluziile mele sunt cam asa: daca folositi condimente universale cred ca ar fi bine sa il incercati pentru ca veti fi surprinsi de bogatia de legume. Daca nu folositi astfel de condimente, nu zic ca ar fi cazul sa incepeti acum, dar in loc de supa din cub la care cred ca mai recurgeti cateodata in lipsa de timp (ca si mine de altfel) puteti incerca Knorr-legume in bucate. Rezultatul este dupa parerea mea mult mai aproape de the real deal.

5 comentarii:

  1. Frumos publicat. Cred totusi ca ne lasa o falsa impresie, intradevar, sunt mai multe legume...dar cati aditivi gasim pe acolo?!? Am intalnit si baze pentru mancaruri 100% naturale care sunt pe departe mai ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am zis deja ca produsul contine monosodiu gglutamat, pentru ceilalti aditivi poti sa verifici ambalajul. La urma urmei e alegerea fiecaruia ce punem in mancarea pe care o preparam.

    RăspundețiȘtergere
  3. lavinia, esti tare, ai reusit sa scrii un post despre knorr pe care l-am citit fara sa ma enervez deloc:)) congrats!

    RăspundețiȘtergere