noiembrie 30, 2011

Salata de iarna

 Pana sa va arat cu ce prajitura delicioasa am sarbatorit vreau sa va povestesc cate ceva despre salata mea preferata de iarna. Banuiesc ca multi dintre voi stiu aceasta combinatie, dar nu cred ca strica sa v-o amintesc. M-am hotarat acum ceva timp sa nu mai consum decat fructe si legume de sezon, nu de alta dar rosiile turcesti nu au nici un gust si mai sunt si foarte scumpe. Telina, mere si morcovi romanesti gasim din belsug si iarna asa ca e pacat sa nu ne bucuram de ele si de vitaminele pe care le contin.
 Varianta clasica a acestei salata cuprinde cantitati egale de mar, morcov si telina, date pe razatoarea mare si amestecate cu 2-3 linguri de maioneza. Daca aveti probleme cu greutatea puteti inlocui maioneza cu aceeasi cantitate de iaurt sau cu un dressing simplu facut din 2 linguri de ulei de maslina, o lingurita de mustar si o lingura de suc de lamaie. Oricum ar fi, va asigur ca e minunata.Pofta buna!

3 comentarii:

  1. si noi facem salata din asta delicioasa, fara maioneza, pentru ca nu prea suntem prieteni cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare bine ca a fost totul ok cu examenul si ca ai inceput sa postezi mai des.

    Noi vrem sa facem maine salata asta si s-o servim din jumatati de piersica din compot. Te anuntam daca iese atat de bun pe cat ni se pare acum ca va iesi :)

    RăspundețiȘtergere