ianuarie 07, 2012

Budinca de cozonac cu cocos

Adica un fel de leftover treat in care am inclus strict ce am gasit prin frigider si prin dulapuri. Rezultatul a fost surprinzator de bun, astfel incat am mancat calde 3 din cele 8 portii rezultate. Needless to say ca acum mi-e putin somn si ca ma cam rostogolesc prin casa.

Ingrediente:
4-5 felii de cozonac mai vechi
300 ml lapte integral
250 ml (o cutie) lapte de cocos
3 oua
1 lingura extract de vanilie
1 lingurita scortisoara
o mana de nuci
o mana de cuburi de cocos deshidratat
Preparare:
Am taiat cozonacul cuburi si le-am asezat intr-un vas de ceramica termorezistent apoi am presarat cuburi de cocos deshidratat (l-am cumparat de la bulgari) si nuca. Am incalzit laptele impreuna cu laptele de cocos apoi le-am turnat incept peste ouale batute. Am condimentat cu vanilie si scortisoara. Am turnat amestecul de lapte peste cozonac si l-am lasat aprozimativ 20 de minute sa se imbibe bine.
 Am dat apoi tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade iar apoi inca 10 minute pe grill.
Am asortat budincii un sos delicios de rom.

Ingrediente:
250 ml lapte integral
2-3 linguri rom negru
4-5 linguri zahar
1 cub de unt (25 g)
1 lingura amidon
Preparare:
Am incalzit laptele impreuna cu zaharul, romul si untul apoi am adaugat amidonul si am amestecat bine cu un tel. Am mai lasat pe foc 2-3 minute, cat sa se ingroase usor. Am trecut sosul prin sita si am mancat.
Are rost sa va mai povestesc cat de bun si aromat a fost? Sau mai bine va apucati de treaba? Sunt sigura ca mai aveti niste cozonac uscat prin camara.

Pofta buna!

3 comentarii: