ianuarie 30, 2012

Hot chocolate

 Am "gatit" reteta asta inainte de Craciun dar din pacate nu mi-am facut timp sa o postez. Noroc cu gerul asta napraznic care mi-a amintit cat de buna poate fi o ciocolata calda la timpul potrivit. De fapt, ce zic eu aici, ciocolata calda e buna oricand!
Ingrediente:
1 cutie lapte condensat
620 g ciocolata neagra de buna calitate
120 ml smantana dulce (32% grasime)
fulgi de ardei iute
25 linguri de unica folosinta
Preparare:
Puneti o hartie de copt intr-o tava patrata de 20 pe 25 cm si ungeti-o cu foarte putin ulei. Incalziti intr-o craticioara laptele condensat impreuna cu smantana. Rupeti ciocolata in bucati apoi turnati deasupra laptele fiebinte.
 Amestecati bine pana la omogenizare.
 Turnati compozitia in tava, infigeti linguritele la distanta de 2 cm si dati la rece cateva ore pana se intareste.
Pentru o varianta extra hot presarati deasupra fulgi de ardei iute (inainte de a o pune la frigider).
 Scoateti ciocolata din tava (ridcati pur si simplu de marginile hartiei de copt) si cu ajutorul unul cutit incalzit in permanenta cu apa fierbinte taiati cuburi in jurul linguritelor. Pastrati la rece.
 Bineinteles ca puteti adauga in ciocolata orice aroma va place (menta, cafea, migdale), puteti presara deasupra scortisoara sau fulgi de ciocolata alba. Daca pastrati un spatiu mai mare intre lingurite va puteti folosi de o forma de fursecuri in forma de inima ca sa ii dati un aspect potrivit pentru Sf. Valentin.
 Oricum ar fi, va asigur ca va fi delicioasa. Pur si simplu dizolvati ciocolata intr-o cana de lapte fierbinte sau mancati-o ca atare, direct de pe lingurita. Think warm and fuzzy thoughts!

8 comentarii:

  1. Foarte draguta ideea, imi place! o saptamana frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce buna ar fi o ciocolata calda acum ♥
    arata minunat si-mi place aroma de chili
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. ce pofta mi s-a facut de ciocolata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte tare! Chiar ar merge o ciocolata calda pe frigul asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. te rog sa imi spui ce fel de lapte condensat ai folosit, iar aroma de menta, de ex, cum se pune. Intreb ca sunt un fan al ciocolatei cu menta. Erau pe vremuri niste banuti care se numeau mentine. In concuzie, sti vreo reteta de crema de menta care poate fi folosita la ceva cum e mai sus, sau se pune pur si simplu esenta in compozitie si...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere