noiembrie 15, 2012

Paste cu hribi, sparanghel si mazare in sos cremos

A doua provocare a maratonului Electrolux aduce in prim plan unul dintre felurile mele favorite de mancare: pastele. Fie ca sunt ele de casa sau uscate, cu sos de rosii sau de smantana pastele sunt acel ceva rapid si delicios pe care il prepar cel putin o data pe saptamana si care nu ma dezamageste niciodata.

Ingrediente:
pentru 4 portii, timp de preparare 10 minute
400 g spaghete
200 g mazare
12 fire de sparanghel
200 g hribi proaspeti
2 linguri ulei de masline
1 lingura unt
2 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
o lingurita de paprika afumata
50 g parmezan
200 g smanatana dulce
sare, piper
Preparare:
Pentru inceput punem la fiert 4 lintri de apa cu sare. Cand apa fierbe adaugam mazarea si sparanghelul taiat in bucatele de 4 cm si le lasam timp de 2 minute apoi le scoatem cu o spumiera si le trecem rapid sub un jet de apa rece, pentru a le ajuta sa isi pastreze culoarea. In aceeasi apa fierbem pastele timp de 8 minute(sau timpul indicat pe ambalaj) atat cat sa ramana al dente.

Intr-o tigaie incapatore topim untul impreuna cu uleiul de masline apoi calim usor usturoiul tocat fin. Adaugam hribii taiati in bucati de 2 pe 2 cm si ii rumenim usor apoi adaugam mazarea, sparanghelul si smantana si lasam sa mai fierba impreuna 2 minute. condimentam cu putina sare si piper dupa gust si adaugam paprika afumata pentru un plus de aroma.

Scurgem pastele avand grija sa pastram 2-3 linguri din apa in care au fiert si le adaugam peste sos. Presaram deasupra parmezanul ras si patrunjelul tocat si amestecam bine. Servim imediat, cu extra parmezan si patrunjel.
Pofta buna!

Cu aceasta reteta particip la provocarea Electrolux Inspiration food marathon. Nu uitati sa lasati un comentariu aici sau un like pe Facebook daca va place reteta. Multumesc!

6 comentarii:

  1. Imi plac toate aromele de acolo! Bafta cu provocarea, so far so good! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Thant's a nice one! Congrats, Lavi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot decat sa-mi inchipui cat de gustoasa este!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minnat, tot...o singura corectie: daca prajesti usturoiul tocat fin, devine amarui. Ar fii mai bine sa-l sdrobesti putin cu dosul lamei cutitului, il rumenesti putin pana devine auriu si apoi il elimini. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Anonimule! Din cate am observat eu usturoiul devine amar daca este prelucrat termic prea mult, indiferent de cum a fost tocat. voi incerca si varianta ta sa vad daca e vreo diferenta.

    RăspundețiȘtergere