martie 26, 2013

Prajituri cu nuca si sirop de artar si o poveste intarziata

      Povestea asta vine cu o intarziere nepermis de mare, avand in vedere ca lucrurile pe care le voi relata mai jos s-au petrecut in februarie, de Dragobete ca sa fim mai exacti. Se facea ca Stefana si Ioana de la Lumea Retetelor aveau chef de dulciuri si de intins la povesti si ca s-au gandit ca ar fi frumos sa ne intalnim. Evident ca nu le-am dezamagit si ca m-am prezentat la ora exacta cu o reteta numai buna pentru ocazia asta.

Am avut ocazia sa gatesc intr-o bucatarie adevarata de restaurant, in cadrul hotelulul Pullman Bucuresti si am fost impresionata de priceperea si daruirea oamenilor care lucreaza acolo.
     Eu m-am rezumat la o soingura reteta dar Ioana s-a dat de 3 ori peste cap si a pregatit tarte cu prune si cheesecake cu ciocolata. Iar pe langa astea au mai fost si niste cupe delicioase cu fructe pregatite de Chef Bucsa. La sfarsit ne-am retras in restaurantul Barbizon, am savurat prajiturile, am baut cate un espresso delicios si ne-am intins la povesti.
    Si ca sa nu plecati de aici cu mana goala, va las mai jos reteta prajiturii pe care am gatit-o. Mie nu mi-a iesit tocmai cum trebuia, probabil datorita faptului ca am folosit forme prea mici si ca nu am stabilit corect temperatura si timpul de coacere in cuptorul profesional al restaurantului. Voi faceti insa cum scrie mai jos si nu se poate sa nu va iasa. Prajiturile se numesc Self saucing maple pecans cakes (sincer, nu stiu cum as putea traduce asta) si reteta este preluata de aici.http://www.topwithcinnamon.com/2012/11/self-saucing-maple-pecan-cake.html
Ingrediente:

1/2 cup unt
1/3 cup zahar brun
1 ou
1 1/4 cup faina
1/4 lingurita praf de copt
1/2 cup lapte
1 cup nuci (pecan la modul ideal dar si nucile romanesti sunt la fel de bune)
1/2 cup sirop de artar
2 linguri zahar brun
1/4 lingurita sare
2 lingurite amidon
1 1/3 cup apa fierbinte
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu unt 6 vase mici din ceramica(ramekins).
Topiti untul apoi amestecati-l cu 1/3 cana zahar brun, oul, faina, praful de copt si laptele pana se omegenizeaza. Adaugati nucile tocate si puneti compozitia in vasele de ceramica (2-3 linguri in fiecare).
Intr-o craticoara amestecati siropul de artar, cele doua linguri de zahar brun, sarea si amidonul. Adaugati apa fierbinte si amestecati bine. Turnati siropul peste aluatul anterior si dati la cuptor 20-30 d eminute pana ce o scobitoare introdusa in mijloc iese curata dar prajiturile sunt inconjurate de sirop. Serviti imediat, cu frisca sau cu inghetata.

Un comentariu: