august 31, 2010

Chiftelute (aproape) suedeze

Cine a mancat macar o data chiftelute de la IKEA stie despre ce vorbesc.Ieri am incercat sa le reproduc acasa si am facut unele mici modificari dar au iesit delicioase.
Ingrediente:
500 g de piept de pui
o ceapa medie
un ou
75 g de pesmet
250 ml de lapte
sare,piper,ienibahar-dupa gust
putin unt topit
Preparare:
Am tocat in masina de tocat carne pieptul de pui si ceapa.Intre timp am amestecat pesmetul cu laptele si l-am lasat sa se inmoaie.Intr-un castron mare am amestecat apoi, cu mana, carnea cu ceapa, pesmetul care absorbise tot laptele, oul si condimentele precum si o lingura de unt.Am format chiftelute de forme usor neregulate dar de marimi asemanatoare ca sa se faca in acelasi timp si le-am dat la cuptor, stropite cu putin unt topit, pe hartie de copt, la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute.Le-am mancat cu cartofi fierti ,dulceata de merisor si sos brun exact ca la IKEA.A fost delicios si nici nu a fost nevoie sa strabat tot Bucurestiul pentru asta.

3 comentarii:

  1. arata delicios, cum prepari sosul brun?Mari

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca atunci am luat sosul brun gata preparat de la IKEA dar voi completa aici si reteta pentru ca nu este deloc greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am incercat la ikea dupa atatea laude , aceste chiftelute care pot sa spun ca nu imi plac deloc, am cmandat si dupa ce am incercat unpic dintr-o chifteluta am renuntat,oribile,din punctul meu de vederemcondimentate zici ca sunt fierte...nu stiu de ce le laudati atata:d

    RăspundețiȘtergere