Asa s-a ales Dia cu o friptura de vita cu sos de vin rosu si piure cu parmezan.
Ingrediente:
600 g pulpa de manzat (muschi sau antricot ar fi si mai bun)4 cartofi medii
o ceapa rosie
un pahar de vin rosu
o mana de cimbru proaspat
3-4 cubulete de unt (sa zicem 75 de grame)
4-5 linguri de ulei de masline
o mana de parmezan ras
sare,piper
Preparare:
Am taiat pulpa de manzat in doua bucati de aproximativ 5 centimetri grosime si am condimentat-o bine cu sare si piper. Am incins doua linguri de ulei intr-o tigaie, am adaugat friptura si am prajit-o la foc mare 7-8 minute, introcand-o pe toate partile ca sa capete o crusta frumoasa, rumena. Am scos-o si am lasat-o pe o farfurie, sa se odihneasca si sa se aseze sucurile. In uleiul ramas in tigaie am adaugat ceapa taiata marunt si cimbrul si le-am calit 2-3 minute pana s-au inmuiat.Am adaugat apoi paharul de vin si am lasat sa scada la jumatate. La sfarsit am adaugat si un cub de unt, am amestecat bine sa se incorporeze si am oprit focul.Intre timp am curatat si taiat cartofii cuburi mici si i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert(am verificat cu o furculita) i-am pasat si i-am amestecat cu parmezanul ras, 2 linguri de ulei de masline si doua cuburi de unt.
Bineinteles ca am avut si desert: strudel cu mere servit cu o lingura de iaurt.
Felicitari, tocmai ti-am descoperit blogul, e extraordinar. Si vroiam sa iti spun ca mi-ai facut ziua mai buna, mi-a dat o multime de idei si am salivat pe tastatura cu gandul sa ajung acasa sa gatesc ceva de pe blogul tau. Inca o data felicitari. Georgiana
RăspundețiȘtergereMultumesc Georgiana, ma bucur ca iti place blogul!
RăspundețiȘtergere