martie 31, 2011

The Perfect Scoop

Trebuie sa va spun, fara nici o exagerare, ca aceasta este cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata. Este The Perfect Scoop, stie el David Lebovitz ce stie.
Nu am mai mancat niciodata o inghetata atat de cremoasa si aromata si pe deasupra sanatoasa si home-made. Imi pare rau ca nu am facut o cantitate mai mare pentru ca s-a mancat imediat si abia am reusit sa salvez o cupa pentru a o fotografia.
Reteta originala era cu ulei de samburi de pruna, dar cum nu aveam asa ceva am folosit un ulei de masline de foarte buna calitate iar rezultatul a fost exceptional. Cred ca o sa incerc si cu ulei de nuca, dar asta dupa ce ii fac lui Sorin o inghetata ciocolatoasa pentru ca il amagesc de foarte mult timp.
DSC_0528Pentru o inghetata incredibila cu ulei de masline si sare de mare avem nevoie de:
250ml lapte integral
130g zahar
o lingurita sare de mare (nu o uitati, este foarte importanta!)
500 ml smantana pentru frisca (eu am folosit LaDorna cu 35% grasime)
5 galbenusuri
6 linguri (90ml) ulei de masline extravirgin de buna calitate
Preparare:
Incalzim laptele impreuna cu sarea si cu zaharul avand grija ca acestea sa se dizolve si sa nu se arda. Turnam apoi amestecul cald(nu fierbinte!) peste galbenusuri, amestecand constant cu un tel, apoi punem din nou pe foc mic. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand continuu cu telul ca sa nu se lipeasca. Cand crema s-a ingrosat (putem verifica introducand o lingura in vas, crema trebuie sa formeze o pelicula pe spatele lingurii si atunci cand trecem un deget peste ea sa ramana o dunga) o dam la o parte si o lasam sa se raceasca. O amestecam apoi cu smantana rece, de la frigider, adaugam si uleiul si amestecam bine. Turnam compozitia in masina de inghetata pornita si o lasam acolo pana se ingroasa (dureaza cam 20 de minute, in functie de aparat).
DSC_0535Dupa toate astea savuram cea mai bogata inghetata si ne imaginam ca suntem pe o plaja insorita. Cel putin eu asa am facut.

6 comentarii:

  1. Ok, pe mine m-ai convins!Mai mult decat ar fi facut-o Lebovitz!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur! Sa imi spui cat de mult ti-a placut!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am facut niciodata inghetata si cred ca e timpul sa incerc :)
    Arata excelent, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Bunica! Cred ca e reteta perfecta cu care sa debutezi in domeniul asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. daca n-am masina de inghetata pot sa o pun in congelator? logic asa ar fi....dar...

    RăspundețiȘtergere
  6. Poti sa o pui in congelator si sa o scoti la fiecare 30 de minute si sa o amesteci zdravan cu o lingura ca sa spargi toate cristalele de gheata. Sau poti sa o lasi sa se inghete de tot si apoi za o zdrabesti in blender. Nu garantez insa ca o sa iasa la fel de cremoasa. Daca vrei totusi sa investesti intr-un aparat de inghetata iti recomand sa iti iei un Kenwood de pe choicebrand.ro. Face toti banii!(care oricum nu sunt decat 75 de lei)

    RăspundețiȘtergere