mai 21, 2011

Inghetata de capsune in cornete crocante de casa

Am cumparat zilele trecute niste capsune foarte aromate si  cum recent am dat in patima inghetatelor ghici ce s-a ales de ele. Va spun cu cea mai mare sinceritate ca trebuie neaparat sa va cumparati cartea lui David Lebovitz (daca nu o aveti deja) pentru ca e de departe cea mai apetisanta colectie de sortimente de inghetata pe care le puteti prepara singuri. Eu nici nu ma gandesc sa mai cumpar inghetata prea curand, cel putin nu de la noi!
 Ingrediente:
450 g capsune aromate
o lingura vodca
150 g zahar
250 ml smantana dulce
240 g smantana acra
Preparare:
 Pentru inceput spalam si curatam de codite capsunele apoi le taiem sferturi sau jumatati, le acoperim cu zaharul si votca si le lasam sa stea o ora la temperatura camerei, ca sa-si lase sucul.
 Amestecam din cand in cand. Dupa ce a trecut ora asta turnam totul in blender sau in robot, adaugam cele doua feluri de smantana si mixam bine.
 Eu am prefereat sa am si bucatele de fruct prin inghetata asa ca nu le-am pulsat decat de 3-4 ori. Racim compozitia apoi o inghetam in aparat.
 Cred ca merge pusa si direct in congelator, daca nu aveti masina de inghetata, pentru ca este foarte cremoasa si nu face multe cristale de gheata.
In caz ca nu v-am convins deja sa va luati cartea cred ca trebuie sa va dau acum argumentul suprem. Pe langa retetele de inghetata, sorbet si granita din carte gasiti acolo si reteta pentru cornete crocante in care sa serviti inghetata. Eu m-am bucurat foarte tare cand am vazut reteta, si m-am mai bucurat o data cand am vazut ca ingredientele de baza sunt albusurile cu care ramaneam mereu in frigider dupa ce pregateam inghetata.
Ingrediente:
60 ml albusuri
85 g zahar
1/2 lingurita extract de vanilie
un praf de sare
90 g faina
30 g unt topit
Preparare:
Incalzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Intr-un bol amestecam albusurile, zaharul si vanilia. Eu m-am folosit de un tel. Adaugam apoi sarea si jumatate din faina apoi untul. ACompletam cu restul de faina si amestecam bine pana la omogenizare.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cam 2 linguri de aluat pe care apoi le intindem cat mai subtire folosindu-ne de o spatula. Ar trebui sa obtinem un cerc de aproximativ 15 cm diametru si cativa mm grosime. Eu am folosit tava de la cuptor si mi-au incaput doua astfel de cercuri intr-o tava. Dam apoi tava la cuptor si le lasam 10-15 minute pana sunt aurii. Va sugerez sa stati cu ochii pe ele pentru ca depinde foarte mult de cuptor si nu ati vrea sa le carbonizati. Cand sunt gata le scoatem si ajutandu-ne de un prosop curat sau de manusi le dam forma de con apoi le asezam intr-un pahar inalt si ingust ca sa se raceasca. Eu mi-am confectionat o forma din carton tare pe care am imbracat-o in folie de aluminiu si am rulat conurile pe ea. E important sa va miscati repede pentru ca daca se racesc devin casante si nu mai pot fi rulate.
 Din compozitia asta ies cam 6 conuri dar puteti dubla cantitatea ca sa aveti cateva de incercare. David Lebovitz ne recomanda ca tava in care punem compozitia sa fie rece, asa ca eu am folosit doua tavi pe care le introduceam alternativ in cuptor pana am terminat compozitia.
 Cornetele sunt cele mai bune in ziua in care au fost facute dar mie mi-au ramas cateva pe care le-am pus intr-o punga de hartie in congelator.

10 comentarii:

  1. Arata minunat, mi-ai strecurat ideea sa iau cartea lui David Lebovitz, acum m-ai convins :)) Un week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mihaela! Ma bucur ca te-am convins, nu o sa iti para rau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Woooowww, m-ai convins sa incerc sa fac cornete !!! :)) Si sa cumpar cartea lui Lebovitz... :))
    Pupici! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca am reusit, sunt geniale cornetele! De carte nici nu mai vorbesc ca deja incep sa ma repet.:P Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Inghetata am pregatit-o si eu. Este super buna :) Sunt foarte curioasa cum sunt cornetele crocante. Trebuie sa incerc. Merci. xoxo

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie nu imi placea inghetata de capsune dar reteta asta mi-as schimbat total parerea. Cornetele sunt delicioase, si destul de usor de facut cand te prinzi cum trebuie rasucite. Sa imi spui daca ti-au placut. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. pai mai bine nu intram aici. adica nu la ora asta :)). pentru ca inghetata de capsune e printre favoritele mele...

    RăspundețiȘtergere
  8. Zazuza- mie nu-mi placea dar cred a nu mancasem ce trebuie. Acum e si printre favoritele mele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de bine arata .. iar cornetele sunt minunate. N-am pregatit ever (din lene ce-i drept..) dar acum ca ne-ai furnizat reteta.. sigur o sa ma incumet si eu intr-o zi.. Cat despre capsune... hmmmm.... lovely !.. O zi frumoasa in continuare..

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult Antonina! O zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere