iunie 04, 2011

Petit pois a la francaise

...adica mazare noua in stil frantuzesc. :D
Imi place la nebunie mazarea iar cand am vazut pastaile astea dragute pline cu boabe fragede si dulci am stiut ca trebuie sa le cumpar si sa prepar ceva cu ele.
 M-am gandit sa le gatesc simplu, astfel incat sa ma bucur de aroma lor deosebita iar reteta asta clasica frantuzeasca cred ca e cea mai potrivita. Menta scoate si mai mult in evidenta dulceata boabelor de mazare, dand in acelasi timp o aroma discreta si rafinata. Mai mult decat atat, fusesem provocata de Antonina si chiar nu puteam sa refuz!
Acestea fiind zise, va impartatesc o reteta minunata de sezon cu care particip la Provocarea lunii iunie "Dulce Romanie:
Ingrediente:
boabele de la 500g pastai tinere de mazare
4-5 cepe verzi
miezul de la o salata verde
2 linguri de unt
un stop de ulei de masline
o cana de supade pui/legume/apa
frunzele de la 2 tulpini de menta
sare,piper
 Preparare:
Pentru inceput curatam pastaile si obtinem aproape doua cani de mazare. Etapa asta e cam cea mai lunga si mai plictisitoare a retetei. Taiem ceapa rondele (doar partea alba) si o punem la calit in unt plus ulei pana se inmoaie usor, fara sa se rumeneasca. Dupa 3-4 minute adaugam si salata taiata fasii apoi mazarea si menta. Stingem totul cu o cana (sau chiar mai putin) de supa si lasam sa bolboroseasca usor, fara capac, vreo 20 de minute. Puteti sa lasati mazarea mai al dente sau sa o fierbeti bine, depinde de gust. Ideea e ca la sfarsit apa a scazut aproape de tot si a ramas un sos fin care acopera usor boabele. Easy peasy, nu?
Servim calda, neaparat folosind o lingura (asa ne recomanda Julia Child).
 Mazarea asta se potriveste bine si ca garnitura pe langa orice fel de carne dar cred ca e pacat sa nu ne bucuram de ea simpla.

7 comentarii:

  1. Arata delicios. Si mie imi place la nebunie mazarea proaspata! Atat de dulce si frageda... Perfecta reteta :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Delicioaso! Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate n-am mai luat azi mazare dar cand iau, fac si eu reteta asta :). chestiile alea albe sunt cepe murate?

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde ai cumparat lingurile astea asa frumoase?vreau si eu...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Andreea- chestiile alea albe sunt bulbii de la ceapa verde care erau mai marisori si pe care i-am lasat intregi.
    @Mihaela- am luat lingurile de la bam boo si am vazut si la Zara home ceva asemanator.

    RăspundețiȘtergere
  6. MINUNATA RETETA !!! si nu mai zic ca arata intr-un mare fel ! Multumesc frumos Lavinia pentru participare. !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina, ma bucur ca iti place si multumesc pentru provocare!

    RăspundețiȘtergere