august 11, 2011

Biscotti cu ciocolata si nuca

Aseara pe la ora 12, cand nu aveam nici somn dar nici nu mai puteam sa mai invat mi-a incoltit in minte ideea acestor biscotti. Cafeaua cu lapte ma trezeste in fiecare dimineata si m-am gandit ca un biscuite crocant si aromat s-ar potrivi de minune langa ea. Si cum dimineata sunt prea amortita ca sa fac si cafeaua, d-apoi biscotti, m-am apucat de treaba. La 12 noapte, da!
Ingrediente:
140 g faina
25 g cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou
1 galbenus
100 zahar
60 g unt
50 g ciocolata neagra
60 g nuca
 Preparare:
Am amestecat intr-un bol faina, sarea, cacaoa si praful de copt. M-am apucat sa bat oul si galbenusul cu zaharul si intre timp ciocolata si untul s-au topit impreuna la bain-marie. Cand zaharul se topise si crema se infoiase am adaugat deasupra ciocolata si untul topite si am amestecat bine. Am adaugat apoi amestecul uscat, omogenizand bine cu o spatule. La sfarsit au venit nucile si gata. Am obtinut un aluat destul de moale pe care l-am asezat pe o folie de plastic si cu ajutorul ei i-am dat o forma dreptunghiulara, de 25/7/2 cm (asa cam ca un biscuite urias). Am dat aluatul astfel impachetat la frigider si l-am lasat pana azi de dimineata.
Cu ochii carpiti de somn am pornit cuptorul la 175 de grade, cu ventilatia pornita. Am pus biscuitele inauntru si l-am lasat 30 de minute. L-am scos, l-am taiat felii de 1,5 cm grosime cu un cutit foarte ascutit apoi am mai pus feliile la cuptor cate 5 minute pe fiecare parte. Intre timp a fost gata si cafeaua!
 Asta da buna dimineata! Ceea ce va urez si voua (desi acum e deja dupa amiaza)!

11 comentarii:

  1. super arata biscuitii tai ciocolatosi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte frumos, dar pot fi mancati si neinmuiati sau te cam dor dintii?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumusei, asa-i?
    Andreea, pot fi mancati si simpli sa stii. Am mai facut si alte retete si intr-adevar erau atat de tari incat nu puteau fi mancati goi dar astia sunt crocanti si fragezi, exact asa cum ar trebui sa ife un biscuite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare mie de ce mi s-au umflat peste masura? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm, ce reteta ai folosit? Poate ai pus prea mult praf de copt sau prea putina faina? Dar macar au fost buni la gust?

    RăspundețiȘtergere
  6. heei tocmai am descoperit blogul tau si pe langa faptul ca arata totul mega delicios, as vrea sa te intreb daca nu te superi de unde ai luat setul de farfuriute albe 'dantelate' sa zic asa, par a fi din portelan alb. Le-am spionat in cateva posturi si chiar si in acesta cu macarons si sunt absolut perfecte pt gustul meu! Le doresc in viata meaaa! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Adelina, ma bucur ca iti place blogul meu. Cat despre farfuriute, le-am luat de la Zara Home din Sicila, dar cred ca le gasesti si la noi, sau cel putin ceva asemanator.

    RăspundețiȘtergere