august 21, 2011

Scones cu mure

Nu stiu ce am de la o vreme ca as manca non-stop. Si nu numai ca as manca dar am o pofta teribila de dulciuri. Cred ca mi se trage de la invatat! Azi am poftit la prajituri cu fructe de padure si pentru ca nu mai facusem de mult scones am pus in practica prima reteta gasita pe internet.
 Ingrediente:
3 cups faina
1/3 cup zahar
2 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
3/4 cup unt taiat cuburi
1 cup lapte batut
1 cup mure
un praf de sare
 Preparare:
Am pastrat unitatile de masura in cups pentru ca transformate in grame ar fi fost si mai greu de masurat. Daca nu aveti o cana gradata un cups pur si simplu folositi o cana mare de ceai (250ml) si incercati sa respectati proportiile.
Amestecam bine prafurile intr-un castron incapator apoi adaugam untul, laptele batul si murele si framantam bine cu mainile pana obtinem un aluat cat de cat omogen. Ii dam o forma rotunda apoi il presam bine pe o tava pana ajunge le o grosime de 2-3 cm. Il taiem in 8-9 felii si il dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.
 Despartim feliile si le savuram calde, cel mai bine cu un ceai verde alaturi.
Perfect for a five o'clock tea!

6 comentarii:

  1. Interesanta reteta si arata tare bine din ce imi pot da seama, consistenta trebuie sa fie sfaramicioasa, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, aluatul este sfaramicios si foarte fraged. Poti sa pui un pi mai mult zahar daca iti plac prajiturilemai dulci pentru ca astia sunt cam "dietetici"

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm... ce bine arata!! si casuta aia pentru ceai e fenomenala ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac tare mult scones cu fructe. Am incercat pana acum cu mere si zmeura. Cred ca e momentul sa "experimentez" si cu mure. Yummi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie să fac şi eu scones, am dat mereu peste cel mai savuroase poze, ca şi aici! But I'm thinking chocolate scones. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. minunat! voi face si eu curand :D

    RăspundețiȘtergere