noiembrie 24, 2011

Frijoles

De ziua mea am primit numai cadouri minunate, asa cum se intampla de fapt in fiecare an. Printre ele, o carte cu retete reprezentative din intreaga lume. Am rasfoit-o imediat si mi-am facut o lista intreaga cu bunatati care trebuie incercate (multumesc Oana si Ionut). Azi am avut pofta de ceva fara carne, dar consistent si gustos. Pentru ca aveam la indemana toate ingredientele necesare m-am oprit la reteta asta mexicana delicioasa. Pentru carnivori feel free sa adaugati alaturi un carnat de casa prajit.

Ingrediente:
2 conserve fasole rosie (Maxim's)
1 cutie rosii cuburi in bulion (Cirio)
2 cepe
2 catei de usturoi
1 ardei iute
2 linguri ulei de porumb
1 frunza de dafin
sare
Preparare:
Scurgem bine fasolea si o clatim sub jet de apa. O punem intr-o tigaie impreuna cu o ceapa si un catel de usturoi tocate fin, ardeiul iute si dafinul. Turnam deasupra o cescuta de apa si fierbem 10-15 minute pana cand ceapa se inmoaie si fasolea incepe sa se zdrobeasca. Intr-o alta tigaie calim in cele doua linguri de ulei ceapa si usturoiul ramase apoi adaugam conserva de rosii si mai lasam pe foc 10 minute sa scada un pic sosul. Adaugam apoi 2 linguri de fasole si zdrobim totul cu o ustensila pentru piure, astfel incat sa obtinem o pasta nu prea fina. Varsam pasta asta peste fasole, mai fierbem 2-3 minute sa se amestece aromele si sa mai scada sosul, condimentam cu sare si servim.

E perfecta fierbinte si poate fi servita fara grija intr-o zi de post. Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Yeeeey ce frumooos :) Ne bucuram tare ca ti-a placut cadoul si sper sa fie inspiratie si de-acum inainte!

    RăspundețiȘtergere