Reteta in sine are o vechime de peste 30 de ani si provine din zona de sud a Americii si este atat de dulce si calorica inca doar citind-o simti cum iti creste glicemia. Eu am profitat de acesta caracteristica si am facut un tort urias pe care l-am impartit lejer in 20 de felii subtiri.
Ar mai trebui sa mentionez ca am inlocuit nucile pecan cu nuci obisnuite pentru ca pe acestea le aveam la indemana si pentru ca nucile pecan mi se par mult prea scumpe. Nu stiu cat de mult a diferit gustul de cel original, insa mie mi-a placut foarte mult si asa. Reteta pe care am folosit-o este cea de aici, insa am folosit cantitatile pentru o reteta si jumatate pentru ca mi-am dorit un tort cu 6 straturi. In ceea ce priveste crema am constatat ca am avut nevoie de o cantitate mult mai mare pentru a imbraca tortul uniform dar am renuntat la untul din compozitie si am scazut cantitatea de zahar pudra. De fapt cred ca e pentru prima data cand nu reduc cantitatea de zahar dintr-o reteta (ma refer la blaturi) si cred ca si ultima :D. Tortul a fost foarte foarte bun insa prea dulce pentru gustul meu.
Ingrediente
pentru un tort cu 6 straturi, aprox 20 de portii,timp de preparare 3 ore 165 g nuci rumenite usor in cuptor si tocate
585 g faina
600 g zahar
1 1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita sare
1 1/2 lingurita scortisoara
5 oua medii batute usor
270 ml ulei de floarea soarelui
2 lingurite extract de vanilie
340 g ananas cuburi din conserva
6 banane foarte coapte
1 kg crema de branza
400 g zahar pudra
Preparare:
Am incalzit cuptorul la 180 de grade si am copt nucile pentru 8 minute cat sa devina aurii apoi le-am zdrobit usor in maini. Intr-un bol mare am amestecat faina, zaharul, bicarbonatul, sarea si scortisoara. Am zdrobit bananele si ananasul cu ajutorul blenderului pana am obtinut o textura fina apoi le-am amestecat cu ouale batute, uleiul, vanilie si nucile. Am turnat compozitia lichida peste cea solida si am amestecat bine cu ajutorul unei spatule de silicon.
Am impartit compozitia in trei parti egale din care am copt 3 blaturi intr-o forma de tort cu peretii detasabili (25 de minute la 180 de grade).
Cand s-au racit am taiat fiecare blat in jumatate, obtinand astfel 6 straturi pe care le-am umplut cu crema de branza amestecata cu zaharul pudra. Am imbracat tortul in aceasta crema si deasupra am aruncat o mana de cocoa nibs pentru extra crocanteala. Restul e tacere!
P.S.- Va multumesc tuturor pentru urarile facute.
P.S.2-ultima poza e facuta in toiul petrecerii, la lumina becului. Nu s-a mai putut face nimic pentru ea.
La multi ani cu sanatate! Te-am sunat dar cred ca erai prea distrasa cu tortul...:) Arata foarte bine, cred ca au plecat cu zambetul pe buze invitatii!
RăspundețiȘtergereN-am fost pe faza miercuri, dar iti urez acum un "La multi ani" intarziat :). Hugs!
RăspundețiȘtergereP.S. Tortul arata ca cele pe care mi le facea mama de ziua mea cand eram mica. Bun, dar intr-adevar prea dulce :).
RăspundețiȘtergereLa multi ani si multe urari de bine! <3 Mi-au facut o pofta maxima pozele cu tortul, arata tare frumos. <3 Te imbratisez cu drag.
RăspundețiȘtergerexoxo
Va multumesc mult!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereStiu sursa, o folosesc si eu des. Am sa incerc tortul pentru revelion, dar cu mai putin zahar, ca vor fi mai multi copii.
RăspundețiȘtergere