Pentru ca timpul petrecut in jurul unei cesti de cafea nu este niciodata un timp pierdut...
Mi-am dorit sa fac madeleines inca de la tema french bakery numai ca am amanat atat de mult pana a fost prea tarziu. Acum insa mi-am zis ca aroma de cafea s-ar potrivi bine intr-o prajiturica pufoasa si delicata. Pentru extra crunch si aroma am adaugat niste cocoa nibs si desertul a fost gata. Abia astept sa le savurez maine dimineata la micul dejun.
Ingrediente:
pentru 36 de madeleines mici
113 g unt
130 g faina
1/2 lingurita praf de copt
3 oua medii la temperatura camerei
133 g zahar
2 lingurite Tia Maria sau alt lichior de cafea
2 linguri cocoa nibs
Preparare:
Topeste untul apoi lasa-l sa se raceasca. Intre timp bate bine ouale cu zaharul folosindu-te de un mixer pana obtii o textura cremoasa. Adauga lichiorul de cafea apoi faina amestecata cu praful de copt si continua sa amesteci folosind de data asta o spatula. La sfarsit adauga untul topit si nibsurile de cacao apoi lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute.
Unge tava de madeleine cu unt si tapeteaza cu faina apoi pune cate o lingura de compozitie in fiecare locas. Coace in cuptorul incins la 175 de grade, cu ventilatie, pentru 8 minute.
Asa cum v-ati obisnuit deja, particip cu aceasta reteta la Inspiration Food Marathon by Electrolux. Daca va place imi puteti lasa un comentariu aici sau un like pe pagina de Facebook. Multumesc.
Prajituricile astea erau la mare cautare cand eram copil. Mama ne facea la Craciun si la Pasti...varianta clasica.
RăspundețiȘtergereCred ca varianta ta e una delicioasa, iar langa o cafea merg de minune.
Unde ai gasit forme de madelaines?Vreau sa imi iau si eu de ceva timp si nu stiu de unde.
RăspundețiȘtergereNu mai stiu exact de unde am luat formele, cred ca de la Auchan sau de la Cora, insa a trecut ceva timp de atunci. Am vazut si la Kitchen Shop, ceva mai scumpe(si mai bune) insa.
RăspundețiȘtergereDana, iti multumesc mult pentru comentariu