aprilie 01, 2013

Salata de andive cu mandarine si o poveste despre cum am descoperit America

      In seara asta vreau sa va povestesc pe scurt despre cea ma recenta descoperire a mea in materie de gusturi. Bine, de fapt sunt doua descoperiri. Prima e salata asta iar a doua e painea cu maia. Bai nene, ce-o fi fost in capul meu de-am stat atat pe ganduri pana sa incerc painea asta acasa? Vinerea trecuta mi-am facut in sfarsit curaj si am copt doua paini albe, rotunde care s-au terminat cat ai zice peste. Am prins curaj si azi am incercat o paine cu secara iar in weekend deja visez la una cu seminte. Una peste alta, e mult mai usor decat credeam. Bine, sunt convinsa ca poate e vorba si de norocu' incepatorului si ca poate painea mea nici macar nu e ce trebuie sa fie dar mie tot imi place si oricum e mai frumoasa si mai buna decat cea din comert. Vorba cantecului: fie painea cat de rea, tot mai buna-i cu maia!:D In concluzie va sfatuiesc sa faceti experimentul asta acasa, nu aveti absolut nimic de pierdut iar daca va iese nu va veti mai incape in piele de fericire.
     Cealalta descoperire e salata asta, o combinatie fantastica de gusturi si texturi: andive amare si crocante, mandarine moi si acrisoare, cirese confiate dulci si rucola usor picanta. Ce iti poti dori mai mult de la o salata? Iarasi stau si ma intreb de ce nu am cumparat andive pana acum.Si cate oare alte alimente minunate stau pe rafturile magazinelor asteptand sa fie testate? Asa ca mi-am propus ca in fiecare saptamna sa incerc ceva nou, un ingredient pe care nu l-am mai folosit pana acum, fie el leguma, condiment sau orice altceva, comestibil sa fie. Asadar stati pe aproape ca va tin la curent cu noutatile.

       Dar sa revenim la salata noastra colorata. Faceti asa:
Ingrediente pentru 3 portii:
timp de preparare 5 minute, foarte usor
3 andive micute
3 mandarine
o mana de frunze de rucola
o mana de cirese confiate
o ceapa verde
ulei de masline
suc de lamaie
o lingurita mustar cu boabe
Preparare:
Desfacem frunzele de andive si le asezam pe un platou. Filetam mandarina si asezam feliile deasupra apoi presaram rucola, ciresele confiate si ceapa verde tocata fin. Intr-un borcan amestecam bine uleiul de masline, sucul de lamaie, mustarul si sare dupa gust. Turnam dresingul deasupra si servim imediat.
                                                       yours truly, sourdough bread maker,
                                                         Lavinia

2 comentarii:

  1. O salata fresh si sanatoasa! Arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit in clubul painilor cu maia. Este cea mai buna paine si o data ce i-ai prins gustul nu mai este cale de intoarcere!

    RăspundețiȘtergere