Am facut tarta asta weekendul trecut dar cum viata mea se desfasoara acum pe repede inainte nu am avut timp sa o aduc si aici pe blog. Azi insa am vazut pe Facebook o multime de urari de ziua copilului si mi-am zis ca e o ocazie numai buna pentru a savura o tarta delicioasa cu capsune romanesti.
Ingredinte:
pentru 8 portii, timp de preparare 40 minute, usor
200 g faina integrala
80 g unt de cocos
4 linguri zahar brun
2 linguri apa foarte rece
400 g capsuni
2 linguri amidon
1 lingurita menta tocata fin
Preparare:
Pentru inceput ne ocupam de capsuni. Le spalam apoi le taiem in jumatate sau in sferturi si le amestecam cu amidonul, 2 linguri de zahar si menta.
Pentru blat amestecam intr-un robot untul de cocos cu faina si zaharul pana obtinem o textura faramicioasa. Adaugam apa si continuam sa mixam pana aluatul incepe sa se adune apoi il scoatem din robot si il adunam strans intr-o bila. Asezam bila intre doua foi de hartie de copt si o intindem cu sucitorul pana ajunge la 3-4 mm grosime si aproximativ 30 cm diametru. Asezam deasupra capsunile pastrand o margine de 4-5 cm pe care apoi o rasucim deasupra. Ne folosim de foaia de copt de dedesupt pentru a transfera tarta pe o tava si dam totul la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade. O lasam apoi sa se raceasca un pic si o savuram cu pofta.
Trebuie sa va spun ca blatul este absolut delicios si ca aroma discreta de cocos contrasteaza placut cu capsunile. Ii multumesc pentru idee lui Andie, care mi-a furnizat atat reteta cat si untul de cocos propriu-zis. Draga mea, data viitoare incerc sa salvez o felie pentru tine!
Acestea fiind zise va doresc o vara ca o copilarie si o zi de 1 iunie in care sa uitati de toate grijile.
yours truly, tart lover,
Lavinia
continuously i used to read smaller articles or reviews which
RăspundețiȘtergerealso clear their motive, and that is also happening
with this article which I am reading here.
Also visit my web site: hottest porn sites