Asa cum v-am obisnuit, vara pregatesc mancaruri usoare si rapide
care sa nu ma oblige sa stau prea mult in bucatarie. Nu stiu daca am mai gatit ceva
de la salata toscana de fasole incoace dar de mancat cu siguranta am mancat.
Concediul in Creta a fost un prilej de rasfat culinar iar
de cand ne-am intors cred ca ne hranim exclusiv cu pepene verde. La un moment
dat insa mi-am zis ca e momentul sa mai si gatesc ceva si ca sa nu fie trecerea prea brusca
m-am oprit la o salata aromata in care sa pot abuza in voie de doua dintre ingredientele mele preferate de sezon: nectarinele si busuiocul. A
mai fost nevoie doar de alte cateva ingrediente delicioase si sanatoase si am obtinut un
pranz pe cinste in doar 15 minute.
Ingrediente:
pentru 3 persoane, timp de preparare 15 minute, usor
1 cana quinoa
3 nectarine mici
1 bila de mozzarella Granarolo
5-6 frunze de busuioc
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare, piper
Preparare:
Quinoa se fierbe in doua cani de apa, la foc moderat, sub
capac. E gata cand a absorbit toata apa si si-a dublat volumul. Dupa ce s-a racit o
afanam usor cu o furculita apoi o amestecam cu nectarinele si mozzarella
taiate cubulete si cu busuiocul taiat fasii. Turnam deasupra dressingul din ulei de
masline si otet balsamic, amestecam bine apoi lasam totul la frigider cel putin o
ora sau cel mai bine pana a doua zi, ca sa se imprieteneasca aromele. In orice caz, e
aproape la fel de buna si daca o mancam imediat.:D
Sper ca v-a placut reteta mea de vara si ca o veti testa cat de
curand. Pana atunci insa va propun sa ne jucam un pic: cu ce ingrediente ati combina voi
mozzarella Granarolo? Lasati-mi raspunsurile voastre intr-un comentariu la
aceasta postare si eu voi gati o reteta care sa contina cele mai interesante 3
ingrediente propuse.
Iar pentru prietenii mei bloggeri, am o provocare un pic mai
mare: pregatiti o reteta ingenioasa cu mozzarella Granarolo si postati reteta pe
blog, apoi lasati-mi un link intr-un comentariu la aceasta postare. Peste o
saptamana vom alege prin tragere la sorti un castigator care va primi un cos cu
delicioasele produse Granarolo. Ce ziceti? Game on!
Later edit: concursul pentru bloggeri tocmai s-a prelungit pana pe 8 septembrie asa ca aveti destul timp sa creati retete apetisante.
Even later edit: concursul s-a incheiat iar random.org a ales. Andie este castigatoarea cosului cu produse Granarolo. Draga mea, astept in mail cu datele de contact.
yours truly, mozzarella lover,
Lavinia
Later edit: concursul pentru bloggeri tocmai s-a prelungit pana pe 8 septembrie asa ca aveti destul timp sa creati retete apetisante.
Even later edit: concursul s-a incheiat iar random.org a ales. Andie este castigatoarea cosului cu produse Granarolo. Draga mea, astept in mail cu datele de contact.
yours truly, mozzarella lover,
Lavinia
Parca ii si simt gustul ! Tare !
RăspundețiȘtergerePare ceva fin, de vara , merita incercat !
RăspundețiȘtergereFacut!;)Delicioasa combinatia quinoa si mozarella:)
RăspundețiȘtergereIata si eu cu reteta mea! Te pup! http://www.andie.ro/2013/08/31/rigatoni-la-cuptor-cu-sos-bogat-de-rosii/
RăspundețiȘtergereEu zic să faci ceva picant, iute iar.. ardei iute? Chili? Hai să te văd!
RăspundețiȘtergereUite reteta mea: http://mansardacubunatati.blogspot.ro/2013/09/frigarui-cu-mozzarella-si-tartine.html :)
RăspundețiȘtergereCe zici de niste paste cu ciuperci si usturoi?
RăspundețiȘtergereVa multumesc fetelor pentru idei si retete. Va pup
RăspundețiȘtergereGata si reteta mea: http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/salata-cu-mozzarella-migdale-si-ardei.html
RăspundețiȘtergereCiorbe sau supe cu mozzarella crezi ca merge? ;-)
Cred că o supă de ceapă cu ceva mozarella prin ea n-are fi deloc rea :D
RăspundețiȘtergereMa gandeam sa vin si eu cu o reteta, poate, poate ajunge la mine cosul: http://beautyandrecipe.blogspot.ro/2013/09/pachetele-de-vinete-cu-mozzarella-la.html
RăspundețiȘtergereIar o provocare ar fi: mozzarella cu pere :)
Ups, I did it again. Iată: http://www.kissthecook.ro/2013/09/vinete-la-cuptor-cu-mozzarella/
RăspundețiȘtergere