Poftesc de multa vreme la un cheesecake cremos si aseara mi-am pus in aplicare planul. Nu m-am indurat sa pornesc cuptorul asa ca am ales varianta la rece, cu gelatina. Azi dimineata l-am savurat la micul dejun impreuna cu o cana de cafea si cand mi-am dat seama ca nu am reteta asta pe blog am zis ca poate mai conving pe cineva sa il incerce.
8 portii, timp de preparare 20 minute, usor
Ingrediente
11/2 pachete biscuiti digestivi (135 g)
60 g unt
600 g crema de branza (eu am folosit 400 g light si 200 g normala)
100 ml smantana pentru gatit
1 lingurita extract de vanilie
160 g zahar
2 plicuri gelatina
250 g fructe (am folosit cirese, visine si afine)
Preparare
Am marunti fin biscuitii in robotul de bucatarie apoi i-am amestecat cu untul topit pana am obtinut un aluat de consistenta nisipilui ud. Mi-am dorit un cheesecake inalt asa ca am folosit o forma de tort cu pereti de tasabil cu diametrul de 15 cm si pereti inalti. Am tapetat cu amestecul de biscuiti fundul vasului si l-am ridicat 2-3 cm si pe pereti.
Pentru compozitie am amestecat in robot crema de branza cu 140 g zahar pana acesta s-a topit apoi am adaugat frisca lichida si vanilia si am mai mixat putin.
Intre timp am hidratat gelatina in 4-5 linguri de apa. Un sfert din gelatina am pastrat-o pentru jeleuiar restul am topit-o la fof foarte mic, astfel incat sa nu se incalzeasca prea tare si sa se inactiveze. Daca nu aveti experienta cu gelatina e mai bine sa o topiti la bain marie!
Am adaugat apoi gelatina topita in crema de branza, am amestecat bine si apoi am turnat peste blatul de biscuiti. Am dat la rece pana am facut jeleul.
Intr-o tigaie cu pereti inalti am pus fructele fara samburi si zaharul ramas (20g) si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute. Le-am lasat apoi sa se raceasca apoi am adaugat gelatina hidratata ramasa si am amestecat sa se topeasca. Am turnat jeleul deasupra cremei de branza, am acoperit cu o folie de plastic si am dat la frigider.
12 ore mai tarziu aveam la mic dejun cel mai racoros si pufos cheesecake!
yours truly, cheesecake lover,
Lavinia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu